metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość_ep ~gość_ep (Gość)19.11.2020 08:12

Dlatego dobrym pomysłem jest, tak jak w wielu krajach trzymanie butli na zewnątrz

100

gość_mhm ~gość_mhm (Gość)19.11.2020 09:12

Szczególnie jak sie w domu przechowuje kilkadziesiąt butli, wtedy jest problem, co zostało niestety organoleptycznie dowiedzione tydzien temu.

80

gość_ep ~gość_ep (Gość)19.11.2020 08:06

W Focusie 70% samochodów wjeżdża z tykająca bombą gazową

122

xn. ~xn. (Gość)19.11.2020 08:10

Prawdą jest i to ,że węże łączące butlę z urządzeniem ,które mają zasilać nie są często w najlepszym stanie. Nie trzeba chyba być geniuszem aby prawnie to rozstrzygnąć. Firma na danym terenie powinna osobę dostarczającą paliwo uprawnić /oczywiście po przeszkoleniu/ do sprawdzenia tego połączenia. Przecież można takie sprawdzenia zostawić na tym połączeniu np. raz w roku. Oczywiście to trzeba prawnie uzasadnić ....a w Polsce pewnie będzie to trwało i trwało ,ale chyba warto. Kwestia zapłaty za ocenę też jest oczywiście istotna.

51

gość_migomat ~gość_migomat (Gość)19.11.2020 12:59

Ja kiedyś sam spawalem butle z gazem i jakoś żyje.A bylo z pół butli.

111

gość_ulko ~gość_ulko (Gość)19.11.2020 15:29

To nie brak wyobraźni tylko brak wiedzy. Szkoła uczy kiedy Zygmunt Waza panował na równi właśnie z właściwościami gazów i w ogóle z rzeczami ważnymi w codziennym życiu.

30

gość_maverick ~gość_maverick (Gość)19.11.2020 18:09

Sytuacja sprzed kilku lat. Zima. Tankuję paliwo na jednej ze stacji w Piotrkowie. Idę zapłacić, wchodze do budynku stacji i czuję gaz. Informuję o tym pracowników w środku, którzy go nie czuli. Później okazało się że uszkodzony od mrozu był przewód od LPG, skąd się wzięło stężenie w budynku oddalonego od dystrybutora jakieś 40m?

01

ja ~ja (Gość)19.11.2020 13:53

zamieniłem kuchenkę gazową na indukcję, a piec mam na pellet... jedyne co mam na gaz to auto, ale jego nie trzymam w garażu tylko pod wiatą...

23

gość_gosc ~gość_gosc (Gość)19.11.2020 08:21

Pracowałem kiedyś w RTV, jak ma być bezpiecznie jak sprzedając kuchenkę gazową pytam człowieka czy ma przewód z reduktorem do butli a on do mnie- nie, dziękuję, JAKIS TAM przewód w domu mam, a ten reduktor to musi być do butli??? Wnioski nasuwają się same. I to nie jedna osoba taka mi się trafiła...

100

erwinek ~erwinek (Gość)19.11.2020 08:41

jeżeli budynek ma podpiwniczenie to żebyś butle umieścił na strychu to i tak gaz będzie się gromadził w piwnicy, jako cięższy od powietrza, przemieszczając się po klatce schodowej.

110

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat