metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_senior ~go?ć_senior (Gość)25.09.2021 10:49

Każdy właściciel posesji powinien prowadzić dziennik konserwacji ciągów kominowych,które również sam mógłby w swoim zakresie je wykonywać.Przecież czyszczenie komina to nie żadna filozofia.Jeżeli ktoś jest sprawny to myślę ,że sam dokładniej wykona te czynności

100

goœć_gosc ~goœć_gosc (Gość)25.09.2021 08:09

To można dostać mandat za brak przeglądu czy tylko w razie wypadku jest problem z ubezpieczeniem ?

11

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)24.09.2021 18:58

Radzę sprawdzić cały układ kominowy w jednej kamiemienicy na wojska polskiego na ryneczku.piec podłączony do instalacji wentylacyjnej

51

Adam ciasny ~Adam ciasny (Gość)24.09.2021 13:54

Zobaczymy na co zgonią emisję jak piece się skończą

90

ja ~ja (Gość)24.09.2021 17:25

Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o pieniądze.
Dla kominiarzy taki właściciel prywatnego domku, to żyła złota. Weźmy na to dwa kominy na dachu, ale łącznie 8 kanałów, w tym 2 dymowe (piec co i kominek). Pół godziny roboty i co najmniej 250 zł jest do łapki... A trzeba pamiętać, tak powinno być cztery razy do roku.
I wszystko jasne!

120

Kazik ~Kazik (Gość)24.09.2021 17:59

Ja powiem tak ta klika kominiarska chce sie utrzymać i dalej zerować na społeczeństwie jak było za komuny.
Oblecieli w dwa tygodnie rejon zebrali kasę i wolne mieli do następnego razu teraz też by tak chcieli dalej zerować .
mam dwa kominy w tym jeden służy do pieca i u mnie kominiarz nie ma czego szukać i nic do roboty wysoki komin ma szalony ciąg wyrwie wszystko z niego wiec ani śladu sadzy..
Czego się spodziewać po rządach PIS to partia wyznawca narodowego socjalizmu to co było przed wojną w Polsce i za Hitlera
Nie mam zamiaru za pseudo usługi płacić bo nie ma nic u mnie do roboty .

124

goœć_gosc ~goœć_gosc (Gość)24.09.2021 19:06

Na obrzeżach miast i pobliskich wioskach palą czym popadnie - lokalni stolarze, którzy mają zakłady przy budynkach wszystkie odpady z płyt wiórowych itp. spalają bez skrupułów - w Radomsku się trochę za nich wzięli, ale w Piotrkowie jakoś nie ma chętnego żeby wytypować takich przedsiębiorców

44

ja ~ja (Gość)24.09.2021 16:57

A ja mam w nosie kominiarza. Mam za to parę metrów linki, kilka szczotek i ciężarek. Mogę sobie czyścić komin na zawołanie.

111

Ep ~Ep (Gość)24.09.2021 16:22

W przypadku pożaru ubezpieczyciel bez wymaganego przeglądu nie wypłaca odszkodowań !

85

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat