W tm dali radę i nowe autobusy, i bezpłatna komunikacje i nowa stacje paliw z niższymi cenami - trzeba chcieć i mieć otwarta głowę na pomysły i nowe rozwiązania
Nie jeżdżę, bo to nie komunikacja, tylko autobusy turystyczne. Szybciej przejdzie się pieszo, niż objedzie MZKą, całe miasto.
Czterdzieści lat minęło, a mzki ciągle jeżdżą na, Piomę. Wtedy pracowało tam 7 tys ludzi, teraz 400 osób.Najwęiekszą firma jest Haering i tam tylko z buta można dojść.
Prawda jest i taka ,że duża ilość pracujących w Piotrkowie to mieszkańcy gmin sąsiednich. Wystarczy tylko przyjrzeć się w godzinach porannych i popołudniowych w którym kierunku te pojazdy zmierzają. Bo czym dojechać do Piotrkowa do pracy jak nie ma się własnego pojazdu? Kłaniam się tu powiatowi .Co zaś do komunikacji MZK. Do południa autobusy wypełnione emerytami i rencistami. Kilka razy korzystałem z MZK i z przerażeniem patrzyłem na "zjawisko". A więc i tak nie płacą. Poza tym podróżowanie tymi autobusami bez klimy to już tortury. Ale czymś poruszać się po mieście trzeba. Kolejna sprawa. Dopóki MZK i- będą miały takiego "menedżera" to nic się nie zmieni. Ale chociaż na pewien czas wprowadzić bezpłatną komunikację i zobaczyć jak to będzie działać.
Może chociaż jakieś ulgi dla niepełnosprawnych, czasami jadę jeden przystanek a płacić jak za całą trase!!!!!!
Nie powinien się obawiać dewastacji gdy będzie darmowa mzk, od tego sa odpowiednie służby...a moze mzk niech nie wyjeżdża bo się bedzie bał wypadku
Panie Stankowski największe koszty w MZK to te na codzienną naprawę tych rupci, które nazywasz Pan autobusami. One już dawno osiągnęły wiek emerytalny tak jak i Pan.
A ja proponuję uszczuplić kadry kierownicze i całe biuro. Poszukać prawdziwego managera co szukał by kasy dla firmy. Jak zarobić by zejść z kosztów. Nie tylko czekać na dotację z UM.
Może by pan prezes podał dokładnie jakie są koszty utrzymania komunikacji miejskiej administracja z pensjami, koszt taboru, koszt pracowników naprawdę pracujących , no tak ogólnie to każdy widzi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!