Kto jeszcze jeździ mzkami? Babcie za darmoszkę i uczniowie rano do szkoły ulgowo. Teraz każdy ma samochód a nawet kilka w gospodarstwie! Jechałam ostatnio odebrać auto od mechanika. Gdyby nie to, że było późno i mogłam nie zdążyć tylko dlatego wsiadłam w mzkę. Bilet bodajże 3 zł. Żaden to koszt.
Jak dla mnie komunikacja może być płatna, ale niech w końcu będą jakoś logicznie zaplanowane linie. Może miasto i MZK pomyślą o połączeniach pozamiejskich, wiele osób pracuje poza Piotrkowem i nie ma innej możliwości dojazdu jak własnym autem. Sporo osób dojeżdża z Witowa, Poniatowa czy Uszczyna. Mile widziane też połączenie np. z Wolborzem, czy Rozprzą.
10 000 000:70 000 =142 000 2,6 =54,9 tyle każdy mieszkaniec Piotrkowa płaci za 'M Z K ' czy tego chce czy nie .
Jeśli wpływy z biletów pokrywają tylko 1/5 kosztów oznacza to, że bilet powinien kosztować 13 zeta. W niektórych przypadkach taniej by było jechać taksówką.
skoro miasto daje 80% to niech da 100% i bedzie bezplatnie
czemu w Tomaszowie sa elektryki, ladne nie wiem czy nowe ale sa! i tam za free jezdza wiec jak? pytam! jak tam moga a u nas nie
Sprostowanie. Myślę, że większość osób jeździ autobusami tylko do pracy lub szkoły. Więc te 90 zł należy podzielić na ok. 22 bo tyle jest dni roboczych/nauki w miesiącu. Bilet miesięczny wychodzi wtedy ok. 4 zeta dziennie, więc wcale nie aż tak atrakcyjnie wobec 5,20 za 2 przejazdy dziennie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!