Posłowi Telusowi WSTYD,za tą opieszałość,a co na to uwielbiany w Sulejowie przez władze poseł Macierewicz?Głównie on obiecywał obwodnicę, a ?AWIEDŻ mu wierzyła i na niego głosowała.
Macierewicz mówił że już wszystko załatwione, jakieś 3 lata temu. A to było w kampanii, a telus już pokazywał kwity że budowa ruszy niebawem . Kłamczuszki pisowskiw
podziekujmy burmistrzowi ostrowskiemu za kładke pieszą w sulejowie ktora ten ruch i korki niweluje.....
a co do budowy s12....zablokowac równoczesnie most w przygowie i w sulejowie na kilka mdni i ozbaczymy czy jest konieczna alternatywna droga
A ziemba co na to. On wszystko załatwi. Raczej wszystko obieca aby nadal móc żyć na koszt obywateli
Nie ma strachu,niedlugo wybory,wiec PIS ponownie obieca wam wybudowanie S12.
... A nawet jeśli jakimś cudem będzie zgoda srodowiskowa i rząd wyrazi chęć szybkiej budowy S12, to zacznie się lokalna bitwa o odepchniecie drogi jak najdalej od własnego domu. Każdy chce drogi, ale nikt koło siebie. Teraz są piękne deklaracje o konieczności rozwoju regionu, uplynnienia ruchu bla bla bla.
Później będzie krzyk, że jeden będzie miał hałas w domu, drugi nie będzie chciał oddac kawałka pola, inny stwierdzi że ekrany zasłonią mu widok na drzewa, a jeszcze inny powie, że na działkę pod budowę i jak zbudują drogę, to będzie musiał nadrabiać kilka km do najbliższego węzła. W Piotrkowie są właśnie takie walki o obwodnicę... A w sumie to tylko obwodnica...
Za budową lobbowa pani M.Jezierska którą za stołka wysadzili posłowie Ziemi Piotrkowskiej
pan Grabarczyk z panią Radziszewska i to za ich staraniem S8 ominęło Bełchatów i Piotrków , zostało poprowadzone korytarzem E14 bo tam PO miało większe przebicie.
A ja nie chcę S12 po południowej stronie PT. Rozbudowujcie sobie DK 12 nawet do 3 pasów w jedną stronę, albo zbudujcie S74. Nie róbcie z Piotrkowa mieściny oplecionej drogami tranzytowymi. Hałas, spaliny i zero korzyści dla mieszkańców.
Po co wam S-12 chcecie takiej samej klatki jak S-8 ? . Ostatnio jechałem w stronę Rawy za zjazdem na Lubochnię rozwaliły się trzy auta nie dlatego ,ze ktoś za szybko jechał tylko przez wypolerowany beton na jezdni przez duże ciężarówki. S-8 to śmiertelna pułapka w razie zdarzenia nie ma jak uciec z miejsca zdarzenia a co do 12-tki ja wolę drogę gdzie natura jest w zasięgu ręki. Tu jest proste rozwiązanie na odcinku do Sulejowa każde skrzyżowanie zrobić rondo ruch się spowolni i będzie bezpiecznie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!