Chyba nie szukałeś kolego po giełdach nigdy diesla. To widać z Twojej wypowiedzi. Np. VW Golfa 4 z silnikiem 1,9TDI z 2000r. może mieć około 170-200tys. przebiegu. Przejrzyj sobie pierwszą lepszą auto giełdę w internecie. A ty mi tu wyjeżdżasz z Jettą z 91r., pewnie na benzynę. Albo pojedź sobie sam na zachód i zobacz. Kiedyś to sobie mogłeś przekręcać licznik - ręką. Teraz musisz podłączyć laptopa z oprogramowaniem. A i tak jest to do wykrycia. Lepiej cofnij sobie myślenie w głowie. Widocznie już nieraz dałeś się oszukać i teraz masz pretensje do pana Boga.
I znowu błąd w tytule:
- nowe to one były 12 lat temu. Ale w sumie i tak są nowsze od 16-18-letnich zabytków, kupowanych za grosze przez MZK.
To mnie po prostu rozbroiło :D może silniki są dobrze zdarte a nie dotarte? :P
Może któryś z nich zastąpi te strupy jeżdżące do łodzi - nie dość że brak podłokietników to jeszcze siedzenia są tak blisko siebie ż nie można nóg zmieścić - a jak ktoś siedzi na miejscu obok w kurtce to już katastrofa!
Akurat w przypdaku Mercedesów było nawet takie powiedzonko, że do 500 tys. to jest na dotarciu ;) Przy czym to się tyczyło prawdziwych mercedesów, które w przypadku samochodów osobowych, przestali produkować w 1991 roku, jak jest z autobusami - nie mam pojęcia.
Prawde mówiąc myślałem że PKS bardziej się postara ale jak widać wg. mnie tak sobie to wypracował!
I to jest prawda. Przecież taki autobus ma silnik diesla, który dopiero jest dotarty po kilkuset tysiącach kilometrów. Jeżeli taki silnik bezawaryjnie przejechał tyle km to pojedzie spokojnie jeszcze raz tyle. W niemieckich osobówkach np. mercedesa czy VW przebieg 200 tys. to żaden przebieg.
Pan Piskorski jest prezesem państwowej spółki z. o.o. Myślałem, że te autobusy kupiła już nowa spółka.
To ciekawe że na giełdach nie ma aut z takim przebiegiem ;-) Chyba nikt by nie zaryzykował kupna auta z 200tyś przebiegiem np vw jetty z 91 ;-) przeciez to sie zaraz rozleci ;p Ale może jest tak jak mówisz oryginalnie miał 400tyś przebiegu tylko po sprowadzeniu do Polski zmienił się licznik na 200tyś
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!