Lepiej niech Narodowy Fundusz Zdrowia odwoła tą prywatną firmę bo Bełchatów będzie zlikwidowany,ale fundusz też.Jak mogła przejść kontrola jak firma z Grodziska nie ma łączności to jakieś żarty, gdzie wszystkie zgody i personel skoro ogłoszenia są w gazecie.To teraz kadry się szuka. Kto zarządza w tym kraju Biedni Polacy Taki kraj Czechy potrafił pozbyć się prywatnej konkurencji bo wie jak to wygląda, a MY
To nie telefonistki! Tylko dyspozytorki karetek! I nie jestem z Bełchatowa. Nie odkryłeś niczego nowego! Do pierdoły nie powinna jechać żadna karetka!!! I wyobraź sobie , że jest taka instytucja jak NPL do którego należy się zgłaszać, lub prosić o przyjazd gdy nie ma możliwości dotarcia do niego.Poza tym nie tłumacz mi do czego karetka powinna jeździć a do czego nie. Z resztą sam piszesz jacy ludzie potrafią być cwani i tu się zgadzamy. Ludzie najzwyczajniej w świecie potrafią skłamać dyspozytorce, która w takiej sytuacji musi wysłać karetkę.
Wyobraź sobie, że w powiecie piotrkowskim jest pięć karetek systemowych w tym tylko dwa specjalistyczne (lekarskie). Reszta to karetki podstawowe, paramedyczne czyli tylko z ratownikami medycznymi.
Nigdzie nie napisałem, że jestem z Bełchatowa! Poza tym napisałem, że potrafi jechać nawet 20 min. A to różnica. Są różne kody pilności wyjazdów! Zespół nieraz musi natychmiast zakończyć jedną wizytę, taką która może poczekać parę minut a jechać do pilniejszego zdarzenia! Więc trzeba korzystać z usług ratownictwa medycznego z głową! Bo dyspozytor ma ograniczoną ilość karetek.
Przedstawiasz dokładnie takie argumenty jakie przedstawia obecny rząd. Konkurencja? Owszem, ale nie w ratownictwie medycznym! I jeszcze jedno. Jeśli ktoś chce konkurować ze szpitalem w świadczonych usługach, proszę bardzo. Ale niech najpierw wybuduje szpital, kupi sprzęt, zatrudni personel. A nie przejmuje własność nas wszystkich razem ze sprzętem i personelem!
Ale zszedłem z tematu. Czechy pięknie poradziły sobie z tematem ratownictwa medycznego! Ujednolicić, upaństwowić i będzie łatwiej kontrolować i ulepszać!
Na litość boską, jesteś w ogromnym błędzie. Przecież rozpatrywanie przetargów na tak ogromne kwoty może właśnie rodzić patologie! Dzięki takim przetargom rodzą się układy, układziki. A państwowe ratownictwo medyczne ma takie układy... , że się je prywatyzuje.
I tu się zupełnie nie zgadzamy. Społeczeństwo nie jest królikiem doświadczalnym, by sobie wypróbowywać różnych wykonawców usługi ratownictwa medycznego. Cena może być zbyt duża... . Należało kontrolować funkcjonujące już stacje pogotowia i ulepszać je. Ale teraz jest już za późno.
Ja Cię obraziłem?! Nie zauważyłem. Natomiast Ty obraziłeś wszystkich ratowników medycznych sugerując, że żyjemy z dyrekcją jak koledzy i na jakieś nasze potknięcia dyrekcja przymyka oczy! Przeczytaj to jeszcze raz. Inni czytający również.
To było ohydne.
Jakim uwolnieniu?! Przecież te pieniądze będą szły nadal tylko w prywatne ręce!
O i jeszcze to! No pięknie.W każdym aucie jest Nadajnik GPS. Wyjeżdżamy tylko na polecenie dyspozytorki! Każda sekunda pracy pojazdu jest możliwa do odtworzenia! najpierw piszesz, że ja Cię obrażam, a potem rzucasz oszczerstwami. A myślałem, że z dyskusji wyjdzie jakiś morał, wyszło ale co innego.
przepraszam wszystkich, że się tak rozpisałem, ale starałem się odpisać lukch na wszystkie jego argumenty. Bardzo proszę przeczytajcie to uważnie.
w czym Wy widzicie problem?? kilka lat temu Falck też wchodził na nasz rynek medyczny tak samo obca firma nie znająca terenu i co trzymają się.Z tego co pamiętam dostali 9 okręgów w tym przetargu i tego nikt nie opisuje. Co do Bełchatowa z tego co wiem Pan dyrektor po przetargu rozmawiał z personelem, że szykuje odprawy a tu taki zwrot akcji- będzie walczył. Ludzie go do tego zmusili. Pogotowie ratunkowe nie jest ulubioną instytucja p. Dyrektora w szpitalu nie przynosi takich zysków jak np: poradnie wiec od lat nie dbał o sprzęt, karetki wręcz dążył do tego aby wkońcu pogotowie w szpitalu nie stacjonowało i doczekał się. NFZ nie patrzy tylko na oferowaną cenę wiec nie poszło tu o złotówki. Mam nadzieję że NFZ podtrzyma swoją decyzję. Czas na zmiany w Bełchatowie !
http://www.petycjeonline.pl/petycja/ratownictwo-medyczne-w-powiecie-belchatowskim/570
Prosze o podpisy pod petycją przeciwko prywatyzacji pogotowia ratunkowego !
Liczy się każdy głos...
Od tego zależy życie i przyszłość wielu ludzi (nie tylko pacjentów ale i dotychczasowych pracowników- nie mówię już o lekarzach, ale o pielęgniarkach, dyspozytorkach, ratownikach i kierowcach !)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!