A dzięki temu będzie bardziej... kameralnie. ;)
Z tego co mi się wydaje w autobusach jest guzik stop. Czy wciśnięcie go boli? Jeśli chcesz wysiąść, wciskasz go. Tak się to dzieje w innych miastach, tylko tutaj szlachta z Piotrkowa stwierdziła, że kierowca zawsze i wszędzie musi się zatrzymać. Znajdźcie mi jakiś zapis który jasno mówi o tym że kierowca musi się zatrzymać na KAŻDYM przystanku, nawet jak nikt nie wysiada ani nie wsiada.
Na klimatyzację w emzetkach nie było,na kamery jest.
Oczywiście dla dobra...mieszkańców.
Może jeszcze obuwie jednorazowe,żeby autobusu nie zabrudzić.
Kupie sobie ładny kostium kąpielowy i w nim wsiąde.NIe będzie mi gorąco,a może jeszcze modelką zostanę z darmową reklamą w telewizorku.
Ropa staniała ze 150 dolarów za baryłkę do 45 dolarów-ciekawy jestem kiedy stanieją bilety autobusowe?-chyba nigdy bo będzie zatrudniony kolejny asystent-SKANDAL(kolejne referendum)
Do `liczydło`
Jaki asystent o co Ci chodzi. Niektórzy piszą bzdury i ktoś w to uwierzy.
Z tego co wiem nikt nie był zatrudniany w MZK od dłuższego czasu-chyba że kierowcy.
Ludzie trudno Wam dogodzić-tylko potraficie narzekać.
Cieszcie się, że macie MZK-i, bo na prywatne BUS-y nie zawsze można liczyć.
Mogłyby jeździć Piotrków/Sulejowa - to nie byłoby problemu dostać się do pracy rano (zwłaszcza w soboty, niedziele, czy święta, a nawet pomiędzy świętami).
2 stycznia w Sulejowie czekałam na przystanku godzinę i nic nie przyjechało - dopiero na okazji zatrzymał się ktoś życzliwy.
Nie narzekaj na ceny biletów w Piotrkowie, bo dla porównania w Tomaszowie koszt biletu zakupionego w kiosku to 2,40zł, a u kierowcy - 3,00zł.
Pomijając fakt, że w większości pojazdów guziki stop nie działają chciałbym zwrócić uwagę, że jego używanie (bądź ustne sygnalizowanie kierowcy) ma miejsce w wypadku jedynie przystanków na żądanie. Jeżeli przystanek nie jest przystankiem na żądanie kierowca ma psi obowiązek zatrzymać się na nim nawet jeśli na przystanku nikt nie stoi a MZK jest pusta.
Odsyłam do ustawy o transporcie, gdzie jest napisane, iż na zwykłym przystanku kierowca ma obowiązek stać (z tego co pamiętam) 1 min.
I może jeszcze otworzyć wszystkie drzwi?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!