A może by tak ograniczyć kadencyjność dla panów posłów i senatorów?
Goodbye panie Chojniak :)
Wiem, że te zmiany PiS wprowadza tylko po to, żeby zagarnąć pełnię władzy dla siebie, ale mimo to, po tylu latach choć małe przewietrzenie w UM się zrobi. Bo tego od dawna w Piotrkowie Tryb. brakowało.
Nie jestem zwolennikiem Chojniaka, ale pomysł PiS-u mi się nie podoba (na PiS nie głosowałem!).
Jest to zaprzeczenie demokracji. Sprowadza się do zasady: "możecie sobie wybrać, kogo tylko chcecie, pod warunkiem, że nie będzie to ten".
Demokracja to głupi ustrój, i w dodatku robi się coraz głupsza, bo sama siebie ośmiesza.
"Są tacy posłowie, którzy nigdy nie pracowali i na przykład są w Sejmie 24 lata - albo 23 lata, kilka kadencji - i nigdy w życiu niczego innego nie robili. Proszę zapytać Jarosława Kaczyńskiego, co by zrobił, gdyby wprowadzić dwukadencyjność na przykład. Nie potrafiłby nic innego, ponieważ jest tylko politykiem – zakończyła."
To właśnie powód, dla którego dwukadencyjność ma obowiązywać tylko wójtów, burmistrzów, prezydentów.
Więcej pod adresem: https://www.wprost.pl/10047799/Co-by-zrobil-Kaczynski-gdyby-wprowadzic-dwukadencyjnosc-Nic-by-nie-potrafil-jest-tylko-politykiem.html
To jest po prostu pozbawienie obywateli demokratycznego prawa wyboru, a jeśli już, to na Wiejskiej też powinni wprowadzić kadencyjność, TAM DOPIERO ZASIADAJĄ PO 25 LAT.
Może zrobią prawdziwą weryfikację kart parkowania dla niepełnosprawnych,bo chorym Maniek pozbierał a kolesie ze stołków parkoją za darmo
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!