Proponuję jeszcze referendum w sprawie odwołania komendanta straży miejskiej i Jego zastępcy.
A może Ciebie odwołać?
** i co na to Pan Pampuch? Społeczeństwo jednak widzi i trzeźwo myśli - dowodem tego są wyniki ankiet. Miło, że dostrzegacie Państwo pracę urzędników w Piotrkowie, że oceniacie pozytywnie pracę Prezydentów.
Tak trzymać!
Wczoraj napisano komentarz do "wreszcie". I gdzieś mój komentarz wisi w przestrzeni? Panie moderatorze, niech pan nie będzie stronniczy!
Mocą niniejszego felietonu odwołuję wrześniowe referendum. Tak! Prezydent Chojniak niechaj śpi spokojnie.
Ten swojego rodzaju plebiscyt popularności staje się po prostu przedsięwzięciem teraz całkowicie zbędnym po tym, jak we wtorek na oficjalnym portalu ratusza zawisła informacja zatytułowana "Piotrkowianie zadowoleni z Urzędu". A co za tym idzie - i z prezydenta przecież także.
Tytuł jednak nie oddaje prawdy w takim stopniu, w jakim powinien ją odzwierciedlać, albowiem w samej informacji czytamy, że piotrkowianie z funkcjonowania Urzędu Miasta są bardzo zadowoleni! Bardzo! A co za tym idzie - i z prezydenta także bardzo.
P.T. Czytelników proszę o wyrozumiałość, ale jest za gorąco, za parno i za duszno, ażeby przebrnąć przez to 58-stronicowe opracowanie pełne tabelek, wykresów i słów, których ni w ząb nie rozumiem i jeszcze... nie doznać przy tym udaru! Pozostaje zatem uwierzyć temu Benchmarkingowi, który tam pod tym - mam nadzieję - solidnym opracowaniem podpisany jest. Nazwisko jakby niemieckie, a co niemieckie, to wiadomo - solidne.
Nie byłbym jednak sobą, gdybym nie zwrócił uwagi na pisany w tytule wielką literą Urząd. Czyżby zatem jakieś nawiązanie do "Procesu" Franza Kafki - powieści o człowieku żyjącym w świecie opanowanym przez wszechobecną władzę urzędową?
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/serwisy/8024/1960226,bez-sciemniania-upalem-piotrkow-zmeczony-ale-zadowolony,id,t.html
Witam.
Jako mieszkaniec tego miasta najbardziej interesuje mnie jakie są koszty tego referendum...? Bo kto za to zapłaci to jest wiadome, my wszyscy z naszych pieniędzy!
To jest chora demokracja, nie podoba mi się władza, zwołuję grupę przeciwników politycznych i rozpoczynam hucpę, która nazywa się " referendum ", a gdzie w tym wszystkim są wybory, kadencyjność władzy to już nie demokracja...?
Na rok przed końcem kadencji to kretynizm do kwadratu.
Z tą demokracją jest tak jak z tą małpą, której dało się brzytwę i oczekuje się aby nie zrobiła sobie krzywdy...
Mieszkaniec.
Zainteresuj się lepiej kosztami utrzymania Pana Prezydenta i Jego dziwnych pomysłów!
Ares1, a Ty myślisz, że jak przyjdzie Ktoś nowy to zrzeknie się wynagrodzenia i da Tobie.
Każdy z nas ma jakieś pomysły, zapewniam Cie że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził...
Ja NIE WYBIERAM SIĘ na referendum!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!