Ldzie!z krusem to nie tak u mnie na wsi jest 3 rolników któży żyją i utrzymują się z gospodarstwa a wieś liczy sobie 1000 a z tego co piąty płaci KRUS (a są to przedsiębiorcy,stolarze ,malarze,murarze i inni...)Mają 1 ha ziemi bo tyle potrzeba by opłacać składkę.Czy to sprawiedliwe?Podszywają się pod rolnika,a rolnik zbiera wasze negatywne komentarze!
"Rolnicy przyjadą od strony Srocka - drogą krajową nr 91 oraz od strony Sulejowa – drogą krajową nr 12." Czyli co rolnicy z gminy Rozprza nie przyjadą do Pana starosty? Ciekawe dlaczego?
[cytat="S"]
niech się nie zamieniają tylko niech w końcu wyjdą na ulice i zawalczą o lepsze "europejskie życie". Przedsiębiorcy nie zapłacą im więcej, bo sami są albo oszustami, którzy udają że mają małe zyski, albo po prostu nie moga sobie na to pozwolić, bo musza utrzymać się na rynku. To samo z rolnikami - oni walczą o godne życie. Tylko rząd może wprowadzić zmiany. A siedzenie na czterech literach jeszcze nikomu nie pomogło...
A kto pisze, że biedni i z dużą liczbą dzieci to paologia? Rodziny niepatologiczne nie mogą mieć dużo dzieci?
Pomyślmy co możemy zrobić aby być jak górnicy rolnicy co możemy zrobić aby mieć takie same " przywileje" jak to piszecie a nie myslec jak to im zabrać w jednoisci siła więc jutro ......się widzimy
Kochani konsumenci!ja sprzedaję wieprzowinę po 3,50 a wy po ile kupujecie w sklepie!?To zobaczcie ile zarabia na mnie pośrednik!
wszyscy takie same przywileje przecież to utopia, do kosmo rozumię że ty pracujesz cały czas bo twoim zdaniem inni tak powinni robić. Ja osobiscie duzo pracuję i telewizji nie oglądam. A jezeli wszyscy tak samo to zlikiwdowac przywileje i dopłaty, skoro inni płacą KRUS nie tylko rolnicy to niech wszyscy płacą Zus. Chcemy zmian wszyscy i wszyscy protestować to proszę spojrzeć na ukrainę i inne państwa gdzie są protesty. Rozumie że o takie zmiany chodzi.
Dlaczego rolnik,sadownik nie moze pominac posrednika? Z tym sie zgadzam ze to co wyprodukuje rolnik powinno byc z pominieciem posrednika, tu jest duzy problem.
boże mama juz dość tych rolników ... tylko czeka na ich przejazd tymi wypasionymi ciągnikami.... tylko im się żyje źle??? mich zaczną płacić zus i podatki to wtedy pogadamy a ta ich wieprzowina to do niczego sie nie nadaje... to roboty a nie paradować ciagnikami
Zacznijcie płacić normalny ZUS i normalne podatki i rachunki jak w miescie to wtedy pogadamy!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!