Pamiętam wieś przed wstąpieniem Polski do UE rolnik na nic nie miał czasu to kurka to świnka to krówka to praca w polu....A dziś co rolnik siedzi w domu i na jałmużnę zwaną dopłatą z Unii wyczekuje. Dopłata raczej pomniejszony zwrot tego co wcześniej wpłacił w postaci podatków i innych zobowiązań. Pozwólcie polskiemu rolnikowi produkować dajcie mu takie same warunki jak tym biznesmenom z „zachodu” a ziemia odłogiem nie będzie leżała.
Polski rolnik potrafi wyprodukować zdrową żywność która podbija rynki europejskie. Co z tego jak Unia postawiła szlaban na produkcję polskiej żywności by ratować rolników z Francji, Niemiec etc. etc. Film Donald Tusk Pocałuj mnie mój kochany, na: http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia
Lubie sobie czytać twoje komentarze. Zawsze mnie z rana rozweselają :) Dzisiaj mnie najbardziej rozwalił fragment o tej ziemi leżącej odłogiem. Proszę nie zaprzestawaj swojej kolorowej twórczości.
Drodzy rolnicy nie rozumiem was.Po co wam pieniądze i jedzenie przecież wystarczy wam że zostaliście inteligentami w momencie oddania głosu na PO-PSL.Tak zadecydowali "dziennikarze" rządowi przyznający status inteligenta.Czy to za mało???
Dlaczego Niemcy cz Francja jedni z najwiekszych platnikow do budzetu UE maja doplacac do polskich rolnikow kosztem swoich? Niech zrozumieja biznesmeni ze dostali bardzo duzo z UE i to sie juz konczy, nie ma nic za darmo na tym swiecie. Dostali kase z Ue, ale nikt nie bedzie im teraz pomagac na kazdym kroku. Polska wstapila do Ue w 2004 roku i podpisala rozne umowy i niech teraz sie nie dziwia poolitycy i biznesmeni ze jest taka sytuacja.Kasa byla to bylo milo ronikom.Ciekawe czy jutro Macierewicz albo zwolennicy Korwina beda cudowac.
Dla mnie to wszystkie wloty do Piotrkowa powinni zablokować ;D Obwodnicę drogę krajową nr 12 także ;D
Duże gospodarstwa rolne to największe przekręty finansowe zgłaszają hodowle 1000 szt.A hodują 3000 szt.Urzędy skarbowe powinny się tym zainteresować.
Rolnicy tak jak górnicy. Rząd niech zamknie kopalnie a wtedy przejmie je prywaciarz, i wtedy zobaczą jak sie żyje, zadnych przywilejów, 13,14 deputatów. W tedy mieliby na co narzekać.
Ludzie a może my się też tam przejedziemy i zrobimy manifestację? Z hasłami np: Stop dotowaniu KRUSU z naszych składek! Dość dopłat dla rolników! Gdzie dopłaty do biednych rodzin z dziećmi??
Po prostu Polska nie powinna byc panstwem socjalnym, a dotego zwiazki zawodowe maja sie za dobrze i za duzo im wolno. Szkoda ze po roku 1989 nie zrobiono nic dobrego z solidarnoscia,ktora rzadza politycy,biznesmeni i rozne uklady.Za taka sytuacje odpowiadaja politycy wszystkich partii politycznych.Nie moze byc tak ze zwykli obywatele kosztem niektorych grup sa pokrzywdzeni i wykorzystywani, a Solidarosc zastrasza wszystkie demokratycznie wybrane rzady po roku 1989. Polska nie moze rzadzic solidarnosc z gornikami,lekarzami,rolnikami na czele.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!