metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
sklave sklaveranga12.02.2015 09:20

Pamiętam wieś przed wstąpieniem Polski do UE rolnik na nic nie miał czasu to kurka to świnka to krówka to praca w polu....A dziś co rolnik siedzi w domu i na jałmużnę zwaną dopłatą z Unii wyczekuje. Dopłata raczej pomniejszony zwrot tego co wcześniej wpłacił w postaci podatków i innych zobowiązań. Pozwólcie polskiemu rolnikowi produkować dajcie mu takie same warunki jak tym biznesmenom z „zachodu” a ziemia odłogiem nie będzie leżała.
Polski rolnik potrafi wyprodukować zdrową żywność która podbija rynki europejskie. Co z tego jak Unia postawiła szlaban na produkcję polskiej żywności by ratować rolników z Francji, Niemiec etc. etc. Film Donald Tusk Pocałuj mnie mój kochany, na: http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia

43

drągi drąg ~drągi drąg (Gość)12.02.2015 09:29

Cytuję:
Pamiętam wieś przed wstąpieniem Polski do UE rolnik na nic nie miał czasu to kurka to świnka to krówka to praca w polu....A dziś co rolnik siedzi w domu i na jałmużnę zwaną dopłatą z Unii wyczekuje. Dopłata raczej pomniejszony zwrot tego co wcześniej wpłacił w postaci podatków i innych zobowiązań. Pozwólcie polskiemu rolnikowi produkować dajcie mu takie same warunki jak tym biznesmenom z „zachodu” a ziemia odłogiem nie będzie leżała.
Polski rolnik potrafi wyprodukować zdrową żywność która podbija rynki europejskie. Co z tego jak Unia postawiła szlaban na produkcję polskiej żywności by ratować rolników z Francji, Niemiec etc. etc. Film Donald Tusk Pocałuj mnie mój kochany, na: http://s...

Lubie sobie czytać twoje komentarze. Zawsze mnie z rana rozweselają :) Dzisiaj mnie najbardziej rozwalił fragment o tej ziemi leżącej odłogiem. Proszę nie zaprzestawaj swojej kolorowej twórczości.

51

ares1 ~ares1 (Gość)12.02.2015 09:34

Drodzy rolnicy nie rozumiem was.Po co wam pieniądze i jedzenie przecież wystarczy wam że zostaliście inteligentami w momencie oddania głosu na PO-PSL.Tak zadecydowali "dziennikarze" rządowi przyznający status inteligenta.Czy to za mało???

73

domownik ~domownik (Gość)12.02.2015 09:42

Dlaczego Niemcy cz Francja jedni z najwiekszych platnikow do budzetu UE maja doplacac do polskich rolnikow kosztem swoich? Niech zrozumieja biznesmeni ze dostali bardzo duzo z UE i to sie juz konczy, nie ma nic za darmo na tym swiecie. Dostali kase z Ue, ale nikt nie bedzie im teraz pomagac na kazdym kroku. Polska wstapila do Ue w 2004 roku i podpisala rozne umowy i niech teraz sie nie dziwia poolitycy i biznesmeni ze jest taka sytuacja.Kasa byla to bylo milo ronikom.Ciekawe czy jutro Macierewicz albo zwolennicy Korwina beda cudowac.

28

xccxx ~xccxx (Gość)12.02.2015 09:43

Dla mnie to wszystkie wloty do Piotrkowa powinni zablokować ;D Obwodnicę drogę krajową nr 12 także ;D

43

polok ~polok (Gość)12.02.2015 09:43

Duże gospodarstwa rolne to największe przekręty finansowe zgłaszają hodowle 1000 szt.A hodują 3000 szt.Urzędy skarbowe powinny się tym zainteresować.

102

dzooony dzooonyranga12.02.2015 09:51

Rolnicy tak jak górnicy. Rząd niech zamknie kopalnie a wtedy przejmie je prywaciarz, i wtedy zobaczą jak sie żyje, zadnych przywilejów, 13,14 deputatów. W tedy mieliby na co narzekać.

64

Adamo ~Adamo (Gość)12.02.2015 09:51

Ludzie a może my się też tam przejedziemy i zrobimy manifestację? Z hasłami np: Stop dotowaniu KRUSU z naszych składek! Dość dopłat dla rolników! Gdzie dopłaty do biednych rodzin z dziećmi??

106

domownik ~domownik (Gość)12.02.2015 10:07

Po prostu Polska nie powinna byc panstwem socjalnym, a dotego zwiazki zawodowe maja sie za dobrze i za duzo im wolno. Szkoda ze po roku 1989 nie zrobiono nic dobrego z solidarnoscia,ktora rzadza politycy,biznesmeni i rozne uklady.Za taka sytuacje odpowiadaja politycy wszystkich partii politycznych.Nie moze byc tak ze zwykli obywatele kosztem niektorych grup sa pokrzywdzeni i wykorzystywani, a Solidarosc zastrasza wszystkie demokratycznie wybrane rzady po roku 1989. Polska nie moze rzadzic solidarnosc z gornikami,lekarzami,rolnikami na czele.

32

gość ~gość (Gość)12.02.2015 10:16

Brawo rolnicy tak trzymać

39

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat