metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga21.05.2016 23:07

Cytuję:
Zniknęły liczniki czasu (zwane też czasoumilaczami)

A tymczasem w Polsce: https://www.facebook.com/lassotajozef/photos/a.258346657536859.60001.156566087714917/1057686907602826/?type=3&theater

Cytuję:
Józef Lassota - Poseł na Sejm RP
Polub stronę · 29 kwietnia ·

Apel do Państwa o opinie w sprawie liczników czasu na skrzyżowaniu.
Kilka dni temu informowaliśmy, że w udzielonej odpowiedzi na interpelację Posła Józefa Lassoty, Wiceminister infrastruktury i budownictwa Jerzy Szmit, wysłał ankiety do wojewodów w sprawie liczników czasu na skrzyżowaniach. Zebrane dane pozwolą na przeprowadzenie analizy skutków generowanych przez te urządzenia w zakresie bezpieczeństwa i efektywności ruchu. Termin odesłania ankiet przez wojewodów mija 16 maja.
Poseł Józef Lassota, który w sprawę sekundników jest zaangażowany już od zeszłej kadencji Sejmu, prowadzi własną akcję, która polega na zebraniu opinii m.in. wśród kierowców, a także osób zainteresowanych tematem sekundników na skrzyżowaniach, czy ich zdaniem liczniki czasu mają wpływ na zwiększenie bezpieczeństwa na polskich drogach. Od wczoraj do akcji włączył się również Tygodnik Prawo Drogowe NEWS.
Zapraszamy wszystkie media, zainteresowane tym tematem do współpracy.
Razem możemy więcej!
Zebrane wyniki będą przedstawione w Ministerstwie infrastruktury i budownictwa.
Prosimy Państwa o udzielenie odpowiedzi na poniższe pytania:
1.Czy Pani/Pana zdaniem liczniki czasu na skrzyżowaniu, mają wpływ na zwiększenie bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wjeżdżania na skrzyżowanie „w ostatniej chwili”?
2.Czy liczniki czasu Pani/Pana zdaniem, sprzyjają upłynnieniu ruchu na skrzyżowaniu?
3. Czy liczniki czasu na skrzyżowaniu Pani/Pana zdaniem, powodują, że kierowcy są mniej nerwowi podczas oczekiwania na zmieniające się światła?
Przedstawiamy również opinie osób, które już odpowiedziały na zamieszczone pytania:
Dawid Borowik: Trzy razy tak! Zdecydowana poprawa bezpieczeństwa i płynności ruchu. Czekam na podobne rozwiązania w Katowicach.
Marek Lisek: Zdecydowanie popieram
Maja Dutkiewicz: 1 i 2 tak. Nie wiem jak inni kierowcy, ale mnie oczekiwanie na zmianę świateł nie denerwuje. Lepiej mieć w zapasie 10 minut niż tracić zdrowie na skrzyżowaniach 😊
Joanna Marcela: Tak,tak, tak
Michał Bieńkowski: 3x tak
Roman Piszczek: 3 x tak
Piotr Sadkiewicz: Tak, tak, tak. 10 lat temu na wiosce w Bułgarii to spotkałem i byłem straszenie nie mile zaskoczony że Oni na wsiach mają taki system zamontowany a my nie mamy go nawet w miastach.
Lukasz Luke Kuczminski: Trzy razy mocno TAK!!
Jerzy Pacyna: Oczywiście jestem za. Powinny być obowiązkowe.
Jacek Niedźwiecki: 3xTAK dzięki tym urządzeniom zyskuje dziennie do 5 minut a to dużo.
Barbara Leśniak: Rewelacyjna bezstresowa jazda. Tak trzymać.
Andrzej Puka: Dołączam się do poparcia liczników, czyli trzy razy tak. Dodatkowo czwarte tak za zwiększeniem ich ilości.
Marcin Węgłowski: Nie tak tak
Radosław Smutek: 3x tak

22

marcopolo marcopoloranga24.05.2016 14:06

No zobaczymy co takie działania dadzą bo faktycznie ostatnio na drogach jest co raz niebezpieczniej. Aż strach puścić same dzieci do szkoły czy na miasto albo nawet do sklepu

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat