Według mnie rondo w tym miejscu jest tak potrzebne jak zającowi dzwonek przy nagonce, Dmowskiego/AK powinno być już dawno, z drugiej strony lepsze rondo na Spacerowej niż np. jakaś nie daj Boże zapasowa hala balonowa ;D
"Rondo zostanie wybudowane w ramach modernizacji ulicy Rolniczej, do której przygotowuje się miasto. Jest już przygotowana pełna dokumentacja techniczna i najprawdopodobniej w tym roku inwestycja ruszy.
Modernizacja obejmie ulice: Rolniczą (od torów PKP do ul. Spacerowej), Spacerową (od ul. Rolniczej do ul. Jerozolimskiej) oraz Jerozolimską (od ul. Spacerowej do ul. Rzemieślniczej). " Proponuję: czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o samo rondo, tylko o modernizację ciągu dróg, w które wpisane jest to rondo. Zgodnie z nowymi przepisami unijnymi nie można inaczej rozwiązać problemu tego skrzyżowania. A jak pewnie musisz wiedzieć to Unia daje pieniądze na modernizację tej drogi. Teraz, dzięki protestom grupki mieszkańców nie będzie można ruszyć z pracami i mieszkańcy ulicy Rolniczej nadal będą "bujać się" na dziurach. DZIĘKUJEMY PROTESTUJĄCYM.
Ten kto to wymyślił rondo u zbiegu w/w ulic chyba raz w roku tam jeździ-1 listopada;)
Albo św. Piotra. ;)
ja jestem za stworzeniem tego ronda pod warunkiem że zostanie połączone z Geodezyjną co wiąże się z zakupem nieruchomości od właściciela tej działki.
Dziury w drodze też spowalniają. Brakoróbstwo w służbie bezpieczeństwa. Łoł! :) Zresztą nie tylko dziury:
Ale to wszystko tylko półśrodki, bo nasza "dobrodziejka" Unia idzie w zakresie drogowego bezpieczeństwa o krok dalej:
http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/ue_bedzie_zdalnie_sterowac_naszymi_samochodami/89429
http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/ue_zablokuje_predkosc_samochodow/82306
Jeśli mogę się dołączyć do dyskusji, to uważam, że rondo w tym miejscu jest zbędne. Ruch tutaj jest minimalny, skrzyżowanie jest proste do przejechania o dużej widoczności we wszystkich kierunkach. Remont ul. Spacerowej od Partyzantów do Rolniczej jak najbardziej tak! To nie przystoi, aby w XXIw. w mieście takiej wielkości jak Piotrków były jeszcze kocie łby. Ul. Rolnicza również wymaga remontu od dawna, bo jest dobrą alternatywą dla ul. Wojska Polskiego szczególnie dla kierowców jadących na północny zachód Piotrkowa. Ale rondo uważam za marnotrawienie pieniędzy, chyba że potrzebne jest do statystyki wyborczej...
[cytat Rondo spowalnia ruch]
kim jest ten co to napisał..... a moż zrobić kolejną sygnalizację świetlna na cześć tego myśliciela.....
Ale po co tam rondo, chyba że chcą wyremontować te ulice.Ciekawy jestem jaki włodarz tam mieszka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!