A co mi po ograniczaniu ilości odpadów, skoro placę stałą stawkę miesięczna od osoby, a nie za kg śmieci. Będąc nawet super eko, jedząc na liściach i pijąc deszczowe i tak muszę zapłacić 29 zeta/mc. Odbierajcie odpady segregowane za free, wprowadzcie opakowania zwrotne, weźcie się za producentów, żeby wprowadzał obieg zamknięty opakowan... to śmieci będzie mniej. Guzik ważne środowisko, chcecie kasy. Tyle w temacie.
Jestem przeciwny dopłacaniu przez miasto do wywozu śmieci. Miasto ma pieniądze na cele wspólne, natomiast śmieci "produkuje" każdy z nas i powinien zapłacić za swoje. W którymś mieście wprowadzono znakowanie worków naklejkami z kodami paskowymi w celu sprawdzenia prawidłowości segregacji, ale idąc dalej można ustalić ile rodzina wyrzuciła śmieci.
Wystarczy wprowadzić płatność od zużycia metra zimnej wody i pieniądze się znajdą a nawet nadwyżka
Zastanawia mnie tylko jedno....po co segregacja śmieci skoro podjeżdża śmieciara i wszystko zbiera do jednego???
Radny Łukasz Janik cytat: (...) - Miasto powinno utworzyć nową spółkę lub rozszerzyć działalność którejś z istniejących. To pozwoliłoby znacząco obniżyć koszty – przekonuje i jako przykład podaje miasto Chełm, w którym stawka za śmieci wynosi 10.90 od osoby, a za odbiór odpadów odpowiada właśnie spółka gminna. (...) Koniec cytatu.
Jak wiemy, prezydent K.Chojniak został szefem rady nadzorczej TBS w Chełmie. Dlaczego nie wprowadził tego w Piotrkowie o czym wyżej radny K.Janik? Bierze co miesiąc w Chełmie 2.400 PLN pensji to do roboty.
Wybudować spalarnię śmieci oraz powołać spółkę miejską do odbioru i zagospodarowania odpadów komunalnych tzw. śmieci.
Kogo to jeszcze dziwi. Mamy Magistrat jaki mamy i nic nie będzie lepiej, jeżeli już to może być tylko gorzej. Nieudolność i tylko nieudolność.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!