metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Witek ~Witek (Gość)22.07.2017 09:14

Trzeba nie marnować krwi to nie będzie brakować ludzie oddają krew w dobrej wierze a ją sie zwyczajnie wywala na śmietnik

33

sdfsfsdf ~sdfsfsdf (Gość)22.07.2017 10:43

"Możemy to zmienić". Pytanie: Czy autor/ka artykułu M. Jaron oddała choć kroplę krwi czy też ktokolwiek z portalu epiotrkow? Bo jeśli nie to tytuł "możemy to zmienić" jest nie na miejscu, bardziej się nadaje "możecie to zmienić".

45

byly krwiodawca ~byly krwiodawca (Gość)22.07.2017 16:18

A moze przydaloby sie zmienic przepisy?W zeszlym roku za oddanie krwi z uprzedzeniem zostalem zwolniony z pracy.Zalozylem sprawe w sadzie,wygralem,teraz apelacja bylego pracodawcy.Odechcialo mi sie oddawac krew.13 litrow starczy,nie chce mi sie szukac kolejnej pracy.

41

krwiodawca zasłużony ? ~krwiodawca zasłużony ? (Gość)22.07.2017 16:34

Krwiodawca zasłużony? to tylko nazwa.W naszym mieście nie mamy żadnych dodatkowych uprawnień, poza zniżką na antybiotyki.Od wielu lat jestem krwiodawcą, w ubiegłym roku próbowałam załatwić wcześniejszą wizytę u specjalisty - prosiłam o przyspieszenie wyznaczenia wizyty z 9 miesięcy na np. 3-4 .Nie będę tu powtarzać słów pani z rejestracji, są po prostu obraźliwe.W szpitalu lepiej się nie przyznawać , że jest się honorowym krwiodawcą, bo podchodzą do człowieka , jak do wroga.Ale są inne niewymierne korzyści.Każdy krwiodawca chyba przyzna mi rację - po wielu latach oddawania krwi człowieka ciągnie do punktu krwiodawstwa. W Piotrkowie są wspaniałe , wykwalifikowane panie pielęgniarki, które błyskawicznie, bezproblemowo pobierają krew.Ponadto ta krew jest skrupulatnie badana i w razie jakichkolwiek wątpliwości przez kilka miesięcy jesteśmy pod stałą opieką punktu.No jest może jeden mały minus - to uzależnia jak inne używki.Ja w każdym razie polecam, nie stoję obok, działam.

50

kondzio ~kondzio (Gość)22.07.2017 17:04

zgadzam sie z 97-300

22

rr ~rr (Gość)22.07.2017 20:24

W największej tokarni podobno zwolnili za oddanie krwii :)

20

Moras ~Moras (Gość)22.07.2017 22:28

Jak ma nie brakować,skoro jak ktoś chce oddawać krew i pyta sie pielęgniarki w szpitalu gdzie można oddawać krew w Piotrków Trybunalski to ona nie wie.

42

Jola ~Jola (Gość)22.07.2017 22:39

To prawda!Krew jest bezsensowne niewykorzystywana i potem jest bezużyteczna.Skandal wobec takich braków!

62

Etna ~Etna (Gość)22.07.2017 21:19

Jeżeli to prawda że krew się wylewa albo utylizyje to sorry ale zmienim zdanie o punktach krwiodawstwa bo to jest oszustwo. Nie dość że daja te marne "czekoladopodobne"słodycze to jeszcze tak niszczą krew,to jest bsetialstwo pierwszego sortu. Przykro mi:(

41

Ryszard ~Ryszard (Gość)24.07.2017 16:01

Brakuje krwi ? wystarczy krwiodawcom za krew zapłacić. Firmy farmaceutyczne robią fortuny na masowo produkowanych lekach, które w rzeczywistości powinny kosztować grosze. Tymczasem Państwo Polskie pasożytuje na krwiodawcach żebrząc krew za darmo.

62

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat