Mamy złe prawo. Inspektor za brak kontroli stanu technicznego może nałożyć najwyżej mandat w wysokości 500 zł. To jest martwe prawo.
Zgadzam sie z lex wlasnie te mandaty zaplaci i po sprawie a potem sie smieje ze on jest panem kamiennicy
Czy musi zginąc dziecko zeby zainteresowali sie stanem starych kamienic. obok mojej głowy spadla kiedys cegla z balkonu .
p. M. biznesmen który jest między innymi właścicielem byłej restauracji Europa, oraz wielu innych nieruchomości wykupionych od miasta, też czuje się bezkarny.
Na ul. Dąbrowskiego jest budynek wymagający remontu i zagospodarowania po byłym kinie Czary a wcześniej Bałtyk.
Jest to własność miasta.
Obok kolejny ruina która obecnie nadaje się wyłącznie do rozbiórki. Właściciele też biznesmeni którzy kupili ten dom od miasta a był tam kiedyś klub Concordia a potem Pogotowie ratunkowe.
Na ul. Narutowicza 8 stoi rudera która straszy wyglądem i wiele innych jest jej podobnych a prezydent obiecywał estetykę miasta. Ta sprawa trwa od ponad 10 lat. Pan prezydent Chojniak był wtedy radnym. 7 lat jest na wysokim urzędzie i wszystko na to wskazuje, że tak będzie dalej. Narutowicza 2 kolejna rudera i mieszkają w niej ludzie. Nadzór budowlany śpi i czeka aż się coś stanie. Te rudery mają walące się kominy, rynny, obróbki blacharskie a nawet skorodowane anteny telewizyjne. Jeżeli któryś z tych elementów spadnie na przechodnia albo na przejeżdżający samochód dojdzie do tragedii. panie prezydencie Chojniak, tak dłużej być nie może. Weźcie się do roboty!!!
a w jakim stanie są kamienice państwowe. Od 60 lat w mojej kamienicy nie było żadnego remontu . balkony też nie były konserwowane ( chyba , ze bez mojej wiedzy - z dołu laserowo)( i jak w ostatnich informacjach piotrkowskich) rzecznik maista twierdził, ze balkony w państwoych kamieniacach sa na bieżąco remontowane jakoś po tej targedii boje sie wyjśc na mój balkon
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!