metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość 123 ~gość 123 (Gość)22.07.2019 17:08

Miałem szczęście 2015r gdzie położono mnie na salę z dwoma chorymi nie zdiagnozowanymi też z tą bakterią. Nie wiem jakim cudem tego świństwa nie złapałem. Po stwierdzeniu bakterii zrobiono z sali izolatkę ale chorzy szwendali się po całym oddziale wewnętrznym i korzystali z tych samych mediów co inni. Tacy chorzy winni być przeniesieni na oddział zakaźny ale takowy w Piotrkowie zlikwidowano.

42

gość ~gość (Gość)24.07.2019 09:47

Kilkaset osób już w Polsce na to choruje. Bardziej interesuje mnie co dalej dzieje się z tymi osobami odizolowanymi. Czy trafiają na stałe do zamkniętych szpitali zakaźnych, skoro to nie uleczalne i mogą zarazić innych? Druga rzecz, ludzie nic nie robią sobie z tego aby zadbać o podstawową higienę. Zwyczajne mycie rąk i dezynfekcja poniżej łokci wystarczą. Nie dotykać ust, oczu i nosa.

10

emeryt ~emeryt (Gość)23.07.2019 15:20

Służba zdrowia w Piotrkowie jest tylko dla zdrowych. Jakość leczenia poniżej minimum.

31

xyyz ~xyyz (Gość)22.07.2019 14:32

dlaczego pacjenta nie można przetransportować na oddział zakaźny?

71

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat