Przestańcie pisać bzdury o silnikach i napięciu 500v. Wieżowiec obok ma stara rozdzielnie czyli napięcie idzie bezpośrednio na silnik to samo wieżowiec przy Kauflandzie i tam windy działają. W tym wieżowcu są falowniki które sterują praca silników i padły dwie windy. Albo falownik wywalił błąd i trzeba zresetować albo jest nieprzystosowany do instalacji i się spalił. Jeżeli się spalił to taki falownik powinien być w zapasie i przynajmniej jedna winda powinna działać są przejścia między klatkami. Takie coś zdarza się na zakładach pracy czy magazynach i tam windy do palet działają od 15 lat bez awarii. Na łódzkiej jest bez przerwy problem z windami po modernizacji. Jest jeszcze coś takiego jak trójfazowy regulator zabezpieczający przed wysokim napięciem który powinien zadziałać .
A Piotrkowska Spółdzielnia Mieszkaniowa jak zwykle ma na wszystko wywalone,nikt nic nie wie,winda może dzisiaj będzie działać może nie im się nie spieszy.
Kto pozwala na schodach w wieżowcach przypinać do poręczy rowery? Jest to droga ewakuacyjna. Czy spółdzielnia zezwala na takie rzeczy?
Ja nie widzę problemu. Jak nie umiesz wejść po schodach to może kup sobie dom parterowy
Jedna winda już jeździ. Nie zmienia to faktu, że spaliło mi w domu telewizor. Będę składał do ubezpieczeń. Myślicie, że uwzględnią?
U mnie spalił się bezpiecznik w wzmacniaczu (koszt 80 groszy) i zegary się przestawiły...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!