metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)25.02.2019 07:36

Prowadzę działalność gospodarczą. Poproszę o niższy ZUS o 500zł. Jak nie, będę strajkował

192

mark611 mark611ranga25.02.2019 07:43

Jak ktoś uważa że za mało zarabia to niech zmieni pracę

1511

Oli ~Oli (Gość)25.02.2019 08:08

Po sobotnim rozdawnictwie PIS uważam, że wszyscy powinni zacząć strajkować bo skoro jest kasa dla niepracujących to tym bardziej powinna być kasa dla tych co pracują. Więc za pracę każdemu 500+ się należy, a tym bardziej, że wzrost polskiego PKB rozjechał się ze wzrostem płac. Więc nauczyciele, pielęgniarki, urzędnicy, ratownicy, pracownicy sądów i prokuratur itd. nie ma się co litować i zaciskać pasa.

156

Milord ~Milord (Gość)25.02.2019 08:12

Trzeba się uaktywniać, organizować, łączyć, wstępować do związków zawodowych, a nie narzekać. Na zachodzie ludzie co trochę strajkują i jakoś żyją i nikt ich z tego tytułu nie obraża i nie napuszcza jednej grupy zawodowej przeciwko drugiej bo wszyscy potrzebni są w gospodarce.

93

gość ~gość (Gość)25.02.2019 08:37

Prawda jest taka że wszyscy w PT za mało zarabiamy. Na dzisiejszą drożyznę ja zarabiam 3.5 tyś na rękę i żyję z miesiąca na miesiąc. Wiem też jak żyją emeryci i renciści- przepraszam nie żyją A wegetują

211

księgowy ~księgowy (Gość)25.02.2019 09:02

Dla tych co się za bardzo podniecają to przypominam, że jak odejmiemy od kwoty brutto około 30 % to wychodzi nam netto czyli to co na rękę pracownik danej branży dostaje. Obliczy to ten kto chodził do szkoły, a nie ją opluwał i wie co to procenty w matematyce, ale nie te procenty butelkowe.

103

MÓJ PIEC ~MÓJ PIEC (Gość)25.02.2019 09:13

Panie magister to idź Pan do prezydenta Chojniaka, to Pan prezydent Chojniak zatrudnia nauczycieli. Dość walki kosztem uczniów!

107

Pietrek Pietrekranga25.02.2019 07:22

Ten znowu się wypowiada? A co do nauczycieli to jak im praca nie pasuje to niech się zwolnia. Ciekawe czy pracując 35 godzin w tygodniu w normalniej firmie zarobią tyle co w szkole. Do tego co chwilę wolne. I jeszcze roczny urolp chorobowy płatny z nadgodzinami z ostatniego roku.

2215

gość ~gość (Gość)25.02.2019 09:22

Moja teściowa jest nauczycielką. Wielka pani w szkole a w domu syf i smród. Całe to ciało pedagogiczne to patusy poza małymi wyjątkami. A jak praca nauczyciela nie opowiada zapraszam na magazyny, wokół Piotrkowa jest ich mnóstwo

95

gość ~gość (Gość)25.02.2019 09:02

Tak, najlepiej zastrajkujcie w egzaminy ósmoklasistów. Dołużcie dzieciom i ich rodzicom jeszcze więcej stresu. Bo ta eksperymentalna ósma klasa to pryszcz...

114

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat