metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ilidan ilidanranga25.08.2010 14:16

Pieknie bedziemy mieli nastepny osirodek handlowy i nowe miejsca pracy.
Na otwarciu pewnie beda zagraniczne gwiazdy,a prowadzic otwarcie bedzie ibisz z cichopkowa.
na temat powstajacych obiektow handlowych mam jedno zdanie:
ZAL mi tego co sie dzieje

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)25.08.2010 13:45

"mini19103" napisał(a):
napisała do mnie Pani z ul. Sieradzkiej nr.8

Najpierw proszę mi wytłumaczyć o którą kamienicę dokładnie chodzi, ewentualnie przesłać link ze zdjęciem. Czy chodzi o tę kamienicę na rogu z ul. Rycerską?

Komentarz był edytowany przez autora: 25.08.2010 13:57

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)25.08.2010 13:43

"cieciorka" napisał(a):
Zmiany, to by najpierw musiały być rozpoczęte od porządków w często dobieranej "wg nieznanego klucza" kadrze uczelni, nieprzemyślanych programach i słabej promocji (jest już ten rzecznik prasowy, czy któraś z sekretarek na ćwierć etatu dostała tę fuchę w ramach oszczędności?), a zmiana samej nazwy na UJK czy choćby nawet UJ nic nie da.

Racja nie wspominając już o konferencjach naukowych, które można wyliczyć na palcach jednej ręki

00

klet ~klet (Gość)24.08.2010 14:39

Ooo fajnie słyszałem, że mają przy wejściu stać Hostessy przebrane w stroje policjantek w kusych miniówkach z kajdankami. Wejście do sklepu ma być imitacją krat więziennych.
Czy to prawda ? ;)

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)24.08.2010 14:40

Witamy z radością! Chlebem i solą, po staropolsku, kłaniając się nisko czapkami aż do samej ziemi.
Raduje serce kolejny w Piotrkowie obiekt, przyprawiający o zawrót głowy.
Miejsce - na wskroś nowoczesne, schludne i widne, z fontanną, ruchomymi schodami, lustrami, toaletą jak w dawnym RFN-ie, dobrą muzą, zapachem obsmażonej nogi kurczaka, w którym to miejscu będą się mogły odbywać zmiany na lepsze mentalności piotrkowian, których to potrzebę zmian sygnalizuje wczorajszy wywiad z plastykiem miasta.
Tempo tych zmian, w takim komforcie realizowanych, może być zawrotne. A efekty tych zmian - porażające!

Komentarz był edytowany przez autora: 24.08.2010 14:42

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)24.08.2010 14:43

Najważniejsze, że szybko rozpocznie się także remont budynków po klasztornych, które oprócz tego, że przestaną straszyć to nie będą szkodzić przylegającemu doń kościołowi. Z pewnością zdopinguje to Miasto do rewitalizacji Rwańskiej, oraz remontu zewnętrznego świątyni ewangelickiej.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)24.08.2010 14:58

Skoro ten "Areszt" haczy też o Rwańską, to wspomnę tylko, że idę ja sobie któregoś razu tą uliczką, szczury spod butów mi pryskają, ale wybrałem przejście właśnie tędy, bo nie chciałem przechodzić przez plac Czarnieckiego, gdzie z kolei czyhają także szczury, ino większych rozmiarów i dwunożne, co to szczurzą każdego przechodnia o 2 złote na winko w spożywczym w kamienicy PTTK.
Więc idę tą Rwańską, nieswojo jakoś, patrzę na front tego niemieckiego kościoła pod numerem szóstym, a tam tabliczka "Dziekanat Sił Powietrznych".
Zamurowało mnie.

00

mini19103 ~mini19103 (Gość)24.08.2010 15:01

Lolu kolejna inwestycja z papierowymi,zielonymi drzewkami.

Komentarz był edytowany przez autora: 24.08.2010 15:02

00

gosc ~gosc (Gość)24.08.2010 15:02

Wolałbym aby miłościwie nam panujący prezydent P-wa zatroszczył się o pozyskanie nowych inwestorów (patrz np. Radomsko) aniżeli otwierał kolejne centrum handlowo-usługowe.
Ładne ulice, nowy asfalt, rondo czy oczyszczalnia to sprawy oczywiste. Miasta rozwijają się dzięki nowym inwestorom a tych u nas jak na lekarstwo! To przykre.

00

LOUIS ~LOUIS (Gość)24.08.2010 15:13

Hmmmmmmmmmm ........nie za dużo w Piotrkowie tych supermarketów ???Jeszcze troche a to miasto stanie sie jednym duzym centrum handlowym ....:( Co z ul.Wojska Polskiego .....jest w opłakanym stanie ,kamienice na w.w ulicy straszą .Eeeeech ..........gdzie ten dawny Piotrków :(

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat