metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga11.02.2011 10:48

"pajac" napisał(a):
Co to za portal, zajmują się pierdołami a wszystkie media informują o śmierci arcybiskupa w tym na czerwonych paskach. A tymczasem J. Życiński pochodzi z naszej okolicy. Tu się urodził, tu kończył szkołę. Tymczasem nędzne dziennikarzyny z Piotrkowa nie potrafią sklecić nawet krótkiej informacji. Przecież można też "ukraść" jaką fotkę z netu i ją zamieścić. Zamiast wyskakiwać z niedorobionymi informacjami o rondach, można było się pokusić o kilka zdań na temat tego słynnego Polaka.

To napisał pajac a nie Aman. Jak to mówią co w duszy to na języku.

Ja uważam, że zerżnięcie informacji z książki o I LO to pójście na tzw. łatwiznę. Tym bardziej, ze ten kto to robił przepisał to z błędami, które potem korygował. A podejrzewam, że dla dziennikarza to wstyd robić takie gafy językowe. Ciekawe co powiedziałby na to pan Bartczak. Tym bardziej, że na początku tytuł był opatrzony bezzasadnie i bezmyślnie użytym wykrzyknikiem.

Nie znam prasowego tekstu ani innego przykładu z mediów elektronicznych, aby obwieszczając taką wiadomość, kończyć ją wykrzyknieniem. W przypadku czyjejś śmierci ogłaszamy to w trybie oznajmującym i spokojnie. Ten wykrzyknik co tu miał oznaczać? Bo chyba nie radość. Więc co? Że - zobaczcie, oto my, ePiotrkow, podajemy wam takiego niusa?! Co za brak warsztatu. I gorzej - wyczucia!

00

arbuz ~arbuz (Gość)11.02.2011 11:06

wykrzyknika używamy wyrażając radość, ale i smutek, żal....

00

siemanek ~siemanek (Gość)11.02.2011 11:07

AMAN OGLADAJ TVN, SŁUCHAJ RADIA MARYJA i CZYTAJ WYBORCZĄ! Tam błedów nie ma, co?

00

czytelnik ~czytelnik (Gość)11.02.2011 11:07

A dzisiaj w DŁ jest PREZEZ !

00

klet ~klet (Gość)11.02.2011 11:15

"czytelnik" napisał(a):

Co to jest PREZEZ ?

00

Aman Amanranga11.02.2011 11:31

"arbuz" napisał(a):
wykrzyknika używamy wyrażając radość, ale i smutek, żal....

Pozwoliłem sobie przejrzeć trochę portali w poszukiwaniu wykrzyknika wyrażającego jak to ująłeś, smutek czy żal. Przejrzałem Onet, WP, Interia, Gazeta, TVN24, Rzeczpospolita, Dziennik, TVP oraz byłem w kiosku i spojrzałem na czołówki gazet. Kurcze albo jestem ślepy albo coś jest nie tak z tymi mediami. W żadnym tytule nie zauważyłem wykrzyknika. Czyżby pracują tam jacyś debile i zapomnieli o wykrzykniku?

Weźmy np. takie brzydkie słowo na k. Używamy go wyrażając radość, smutek, złość ale i także żal. Ale czy uważasz, że należy go używać np. w każdej z przytoczonych sytuacji. Mnie wydaje się, że pomimo tego, że używamy czegoś tam w wielu sytuacjach to są pewne wyjątki, w których jest to niedopuszczalne, wręcz niestosowne. Myślę, że jako ludzie myślący a nie tylko posiadający mózgi potrafimy rozróżnić te wyjątki.

00

Aman Amanranga11.02.2011 11:34

"siemanek" napisał(a):
AMAN OGLADAJ TVN, SŁUCHAJ RADIA MARYJA i CZYTAJ WYBORCZĄ! Tam błedów nie ma, co?

Dzięki za radę. Jeżeli uważasz, ze Radio Maryja ma za mało zwolenników to za Twoją cenną radą dołączę do Ciebie i innych zwolenników tego radia. Tym bardziej, że radio to ma mieć 30% miejsc na listach PiS w nadchodzących wyborach. Siemanek dzięki za radę. Niech moc będzie z Tobą.

00

Aman Amanranga11.02.2011 11:40

"czytelnik" napisał(a):

Coś Ci się gościu pomyliło. Tam nie ma prezes(z)a tylko pani Przybylska.
http://prasa24.pl/gazety/dziennik-lodzki/sms

00

pajac ~pajac (Gość)11.02.2011 11:55

Siada sobie taki AMAN w piątek o godzinie 10:00 i się wysmętnia. A tekst na portalu pojawił się na gorąco ok. 21:00 niecałą godzinę po informacji o śmierci. Tymczasem AMAN oczekiwał: rozmów z ludźmi, którzy go znali w Piotrkowie i okolicach, wspomnień kolegów ze szkoły, wizyty w Muzeum I LO itp itd.
Monika Olejnik gdy wczoraj robiła na gorąco powiedziała, że naszym rozmówcą jest ...abp Życiński. Po prostu pomyłka, jej rozmowy też były robione na szybko, czasem bez składu, te same pytania. I to można zrozumieć. Na pewno informacja na portal też na szybko. Udało się napisać o związkach J. Życińskiego z Piotkowem i regionem. Ale musi się znaleźć ktoś kto po kilkudziesięciu godzinach się wymądrza! TAK NAJŁATWIEJ!

00

czytelnik ~czytelnik (Gość)11.02.2011 11:59

DŁ - 7 DNI TOMASZÓW - OPOCZNO: "Dla porównania PREZEZ TTBS zarobił..."

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat