metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
x ~x (Gość)15.08.2009 14:00

Skoro niektóre apteki sieciowe sprzedają leki w cenach producenta to znaczy, że producenci zbywają towar jeszcze taniej, poniżej cen producenckich! Wynika z tego, że ceny leków w Polsce mogą być dużo niższe niż obecnie, wystarczy tylko, że państwo czyli negocjator mega sieci (wszystkich odbiorców leków) poważnie zacznie rozmawiać ze swoimi
kontrachentami (producentami farmaceutyków)!

00

zielarz ~zielarz (Gość)30.07.2009 10:53

o aptekach juz pisaliście. komu zależy na wytwarzaniu złego smrodu wokół aptek? czy płacą tylko emeryci a inne chore osoby na przyjkład mające chore dzieci to nie płacą i tylko w Piotrkowie? nie wytwarzajcie ogórkowego sezonu i nie napuszczajcie jednych ludzi na drugich. to co jest w aptekarskiej branzy to efekt nierównego traktowania podmiotów działających w tej gospodarczej gałęzi - jedne firmy maja olbrzymie przywileje, zwolnienia ubezpieczeniowe i podatkowe na kilkanaście lat(najczęściej są to tzw. apteki i hurtownie sieciowe) a inni - małe apteki, często rodzinne mają obowiązki i obciążenia, bardzo wysokie podatkowe i skarbowe. i tyle w temacie aptek i ich rzekomego obrabianai emerytów

Moderator: Regulamin forum - prośby, uwagi i opinie dotyczące funkcjonowania portalu lub skierowane bezpośrednio do redakcji, moderatorów, lub administratorów portalu. Informacje te prosimy kierować pod e-mail : kontakt@epiotrkow.pl. Odpowiedzi udzielane są tylko na e-maile lub Prywatne Wiadmomosci od zalogowanych użytkowników w portalowej poczcie.

00

Znak Zorro! ~Znak Zorro! (Gość)04.08.2009 09:12

Wynika to z tego, że złotówka jest tańsza od euro! Po prostu wolna waluta wygrywa z walutą polityczną, a co za tym idzie również leki z Polski są tańsze od leków ze strefy euro!

00

Nielubiący przepłacać ~Nielubiący przepłacać (Gość)30.07.2009 14:46

Jak ja lubię to stwierdzeniem, że konkurencja nie płaci podatków. No normalnie zawsze mi to humor poprawia :) A może ktoś tutaj ma za duże marże? Przyzwyczaiło się towarzystwo to 100% zysku i teraz pal się grunt pod nogami? Moja wypowiedź nie dotyczy tylko aptekarz, ale wszystkich którym jest źle, ale nie tak tragicznie żeby zatrudnić się w super markecie :P

00

Znak Zorro! ~Znak Zorro! (Gość)30.07.2009 16:30

W interesie emerytów jest aby w Piotrkowie Trybunalskim
było aptek sto razy więcej niż w tej chwili! Im więcej aptek, tym ceny w nich niższe! Najlepszym organem kontrolnym dla apteki jest jej najbliższa konkurencja!

00

X ~X (Gość)30.07.2009 20:59

ile marży ma apteka sieciowa jeżeli kupi lek za 30 zł a wyceni do NFZ 121 zł.Ile ma pieniędzy z NFZ a ile płaci podatków? Powinno społeczeństwo to wiedzieć ,przecież NFZ ma pieniądze społeczne!

00

X ~X (Gość)30.07.2009 21:14

Dlaczego w doświadzonym w kapitalizmie Zachodzie nie ma takich dziwolagów z aptekami? No bo jak dobroczyńcy opanują apteki wtedy ceny będą jednakowe i oczywiście bardzo wysokie}

00

seba ~seba (Gość)30.07.2009 21:42

e tam nie ma a import rowolegly...
Ktoś tu ma apteke i mu biznes nie idzie dlatego pod przykrywka interesu pacjeta naglasnia sprawe. interes pacjeta jest na ostatnim miejscu, zawsze byl.
To tak jak z Hipermarketami.. maja nizsze ceny, niszcza male sklepy a podatku nie placa bo nie wykazuja dochodu:))) ale o tym CISZA.

00

Piotr Korzeniowski ~Piotr Korzeniowski (Gość)30.07.2009 23:12

Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy Aptekarze!
Utwórzmy sieć aptek! Zbudujmy sieć, do której może się przyłaczyć każda apteka: zarówno mikroskopijna jak i mega-apteka, ta doskonale dająca sobie radę jak również ta będąca w poważnych tarapatach finansowych!
W jedności siła! Pojedynczo nie mamy najmniejszego wpływu na decyzje polityków dotyczące farmcji! Cóż z tego, że my wiemy, ile pieniędzy podatników da się uratować, gdy zostanie zmieniony system refundacji leków, skoro nikt nie traktuje poważnie naszych słabych głosów! Sytuacja się zmieni gdy zaczniemy funkcjonować w dużej grupie!
Tylko działając wspólnie możemy spowodować, że politycy zechcą wysłuchać co mamy do powiedzenia!
Piotr Korzeniowski

00

Jurek ~Jurek (Gość)02.08.2009 14:20

Mieszkam w cywilizowanym kraju jakim są Niemcy. Tu nie ma takiego problemu. Nie ma tylu aptek w jednym mieście, myślę o takim zagęszczeniu jak w Polsce. Ale funkcjonują ulgi i dopłaty do leków dla emerytów, małozarabiających i wielu innych słabiej sytuowanych grup społecznych. Dziwiłem się dlaczego tak jest, gdy mieszkałem w Polsce. Dopiero tu zrozumiałem o co chodzi. Chodzi o kasę!!! W Polsce jest epoka
drapieżnego kapitalizmu, polega to na tym, że jest taka konstrukcja prawno-ustawowa która dopuszcza tego rodzaju patologie. Dużo aptek nie prowadzi do zdrowej konkurencji tylko do nierentowności całego przedsięwzięcia. Jakaż to walka o klienta na tym rynku!!! Chory człowiek to nie jest taki sam klient jak zdrowy, toż nie chodzi zakup sprzętu AGD czy RTV jeno o środki ratujące życie i zdrowie. A leki nie telewizory - nie można ich przecenić z upływem czasu - trzeba wycować ze sprzedaży, a to naprawdę duża strata. Państwo polskie nie jest zainteresowane regulacją tej gałęzi rynku z racji braku ekspertów w tej dziedzinie jak i nieuctwem polityków, którzy mają wizję państwa jako instytucji jak najwięcej biorącej od obywatela w zamian nic nie gwarantującej. Panie Piotrze Korzeniowski - pana propozycja nie ma sensu w takiej zbiorowości nie ma wspólnoty interesów tylko wzajemna podejrzliwość.
Przekonałem się o tym - cóż, podróże kształcą

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat