Panie Jurek niestety nie żyjesz pan w państwie normalnym tylko socjalnym. Już w tej chwili mające duże problemy z nadmiernym socjalem dla nierobów i cwaniaków. Mylisz się również co do tego, że klient chory to taki sam klient jak inny... chociaż może i masz racje bo to jest lepszy klient, płacacy wieksze marze. Myslisz, że produkcja aspiryny kosztuje 10 zł?
w prawdzie nie jestem emerytem, ale od kilku dni cierpię na luźny stolec. Kupiłem więc magiczne białe tableteczki w aptece przy Jagiellońskiej, u pani magister która kiedyś (chyba z tej apteki) "płakała" w gazecie jak to jest niedobrze z tymi aptekami sieciowymi...
ale wracając do tematu obstrukcji... otóż za Loperamid w tej aptece zapłaciłem 6.70, a w sieciowej 5 zł. Z punktu widzenia chorego - na jakąkolwiek chorobę - wolę sieciówki !! 1.70 w kieszeni zostaje na nową paczke magicznych tableteczek ;-)
Moja bezgraniczna ufność ludziom - przyniosła efekt: kilka osób w sieci!
TO dopiero początek!
Pozdrawiam Panów i Wszystkich Czytelników!
Piotr Korzeniowski
Aspiryna (chemicznie: kwas acetylosalicylowy) ma kilka odpowiedników = generyków)! Odpowiedniki: Polopiryna, Upsarin C, nie zawsze są gorsze od oryginału! Aspiryna pochodząca z importu równoległego, też jest dużo tańsza od "starej" Aspiryny! Po co więc przepłacać?
Upieram się "panie nielubiący...", że żyje w normalnym kraju,
gówno prawda - verzeihen Sie, że to państwo socjalne. Skąd pan wie o tych problemach? Z polskiej TV, może? Z informacji w niej zawartych wynika, że tylko w Polsce niema bidy i kryzysu. Nieboszczyk dr Goebbels znalazł godnych siebie naśladowców.
Zaskoczę pana również co do ceny aspiryny - produkcja pochodnych kwasu acetylosalicylowego jest kupę tańsza niż proponowana przez pana cena 10? zł - nawet z polskim 22% Vat.
Normalny kraj jakim są Niemcy różni się tym od Polski, że pomimo przejściowych trudności związach ze zjednoczeniem w 1990r idzie naprzód a nie cofa się do tyłu.
Pan Korzeniowski ma rację - wywołał lawinę swoim komentarzem, myślę, że z dobrym skutkiem.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, antagonistów też
Ti czemu kwitnie import rownoległy z Polski do NIemiec??? Firmy sie dwoja i troja zeby temu przeciwdzialac. Tak tanio w Niemczech.. BZDURA.
Warto kupować polskie lub np czeskie odpowiedniki leków oryginalnych wyprodukowanych w strefie waluty euro! Teraz one (POLSKIE, CZESKIE generyki) są znacznie tańsze od oryginałów lub generyków np z: Niemiec czy Francji!
Od pewnego czasu niektóre apteki w Piotrkowie reklamują się, że sprzedają leki po cenach hurtowych!
Walka cenowa rozgorzała na dobre! Najnowszym hitem reklamowym jest sprzedaż leków....... w cenach producenta! Ale to nie koniec rywalizacji!!!
Podobno w Białymstoku pacjent, który przyniesie receptę na drogi lek refundowany w 100% przez NFZ, nie dość, że nic nie płaci w aptece to dostaje jeszcze w prezencie: 10 zł!
Czekamy na przebitkę tego numeru!
Tylko apteki sieciowe mogłyby pozwolić sobie na taki numer. O ile oczywiście nie jest to jakiś przekręt... w każdym razie aptek prywatnych na takie numery nie stać i dobrze o tym wiecie.
Korzystną, tylko dla niektórych emerytów i niektórych aptek interpretację przepisów dotyczących refundacji leków pzez NFZ, próbowano zmienić już w 2006 roku, ale skończyło to się tylko na propozycjach rządowych:
http://katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/600500.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!