Dokładnie chodzi o to, że wariant który wybrano przebiega w niedalekiej odległości od ulicy Przydziałki w Sulejowie co nie jest zbyt komfortowe dla obecnego burmistrza bo mieszka na tej ulicy. Sam burmistrz walczył z tą decyzją niby pod pretekstem negatywnego wpływu na środowisko naturalne, artykuł można przeczytać pod linkiem zamieszczonym przez użytkownika "żądam kategorycznie prawdy". Niestety zawiodłem się na Panu Ostrowskim, jest jak gałązka na wietrze, zawsze mówi to co ludzie chcą usłyszeć, czyli normalnie jak większość polityków w naszym kraju tylko mówi i obiecuje, ale nic nie robi. Radni zresztą nie lepsi.
Może władze Sulejowa,panowie radni zorganizowaliby spotkanie z mieszkańcami dotyczące drogi s12
A nie można na trasie Piotrków-Sulejów zrobić 3 pasa ruchu w miejscu rozebranych torów kolejki wąsko-torowej? Przecież takie rozwiązania są stosowane w Polsce i w innych krajach (b.dużo na Wegrzech). Może choć trochę poprawiłoby to katastrofalną sytuację -chyba jadną z niewielu w całym kraju.
Nie budować żadnej S-12 wybudować normalną drogę bez grodzenia paneli gdyż dodatkowa kasa wyrzucona na bzdury ale jest moda na budowanie klatek pułapek gdzie nic nie widać jak się jedzie po co mi taka droga . Zastanawia mnie jedno dlaczego ci na Kielce z naszej strony muszą do Sulejowa ciągnąc kiedy od Gorzkowic mogą spokojnie jechać. Jak kiedyś dojdzie do tej budowy to znowu wiele firm wykończą przy okazji ale co prywatna własność urzędnika obchodzi
Tam gdzie rzadzi lewactwo zawsze sa pieniazki na szlaki zbyt wielu kultur, murki urynowe na rynku i pałace biblioteki.
Ale drogi w lewackich enklawach zawsze są nieprzejezdne,
Teraz biadolenie bo korki..jak była okazja to sie protestowało.Teraz sobie tkwijcie w tych upałach w korku.Nie żal mi Was wcale.Pare leciwych chałup by wyburzyli i jeszcze dobre pieniądze byście wzięli na nowe chaty i na Madere by jeszcze starczyło ,a tak jest teraz tylko ch du i kamieni kupa
Jacy to wszyscy są mądrzy, gdy w sprawie nie chodzi o wyburzenie ich domów tylko kogoś innego...
W Jastrzębiu-Zdroju odnotowano w 2016 r. najwyższe przeciętne wynagrodzenie w Polsce sięgające 6 tys. 132 zł. Relatywnie najgorzej zarabiają mieszkańcy Piotrkowa Trybunalskiego, gdzie przeciętna pensja wyniosła 3 tys. 229 zł.
Pan Ostrowski pojechał nad morze na wakacje, i dobrze można by rzec, spotkał tam kolonistów z Sulejowa. Tym się chwali na portalu. Niech również powie jaką kasą gminnych pieniędzy dofinansował ten wyjazd kolonistów, i kto, czy czyje dzieci tam pojechały. Na nic nie ma pieniędzy w gminie, a 5 tysięcy poszło, ot taki gest już wyborczy za publiczne pieniądze Pana Ostrowskiego. Sami oceńcie, może jestem złośliwa, może. ..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!