Z informacji niejawnych wiem ,że Lepper przegrał prawybory na sołtysa we wsi Kafar z obecnie panującym tam sołtysem . Po tej klęsce niezwłocznie ogłosił ,że startuje na Prezydenta Polski . Sołtys nie zdążył zgłosić swojej kandydatury na Prezydenta ponieważ świętował zwycięstwo w prawyborach .
W Wikipedii można wyczytać wykaz niektórych wyroków kończących procesy z udziałem Andrzeja Leppera:
Sąd Rejonowy w Słupsku skazał Andrzeja Leppera na karę półtora roku pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem jej wykonania na okres trzech lat próby za podżeganie do użycia siły wobec zarządcy gospodarstwa ogrodniczego w Kobylnicy w 1994, na skutek czego jego zwolennicy wychłostali Antoniego Chodorowskiego i ogolili mu głowę[26].
Sąd Okręgowy w Łodzi w 2002 utrzymał w mocy wyrok Sądu Rejonowego w Łodzi skazujący Andrzeja Leppera za znieważenie byłego wicepremiera Janusza Tomaszewskiego poprzez nazwanie go publicznie "bandytą z Pabianic"[27].
Sąd Apelacyjny w Gdańsku w 2002 utrzymał w mocy wyrok Sądu Okręgowego w Gdańsku skazujący Andrzeja Leppera za znieważenie prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego i dwóch byłych wicepremierów, zmieniając jednocześnie karę pozbawienia wolności na karę 20 tys. zł grzywny[27].
Sąd Rejonowy w Słubicach uznał Andrzeja Leppera w marcu 2002 za winnego zorganizowania w styczniu 1999 nielegalnej blokady na przejściu granicznym w Świecku, wymierzając mu karę roku pozbawienia wolności z warunkowym jej zawieszeniem jej wykonania i grzywnę w łącznej kwocie 5 tys. zł. W następnym roku wyrok ten został utrzymany przez Sąd Okręgowy w Gorzowie Wielkopolskim[27].
8 maja 2006 Sąd Apelacyjny w Warszawie nie uwzględnił apelacji Andrzeja Leppera od wyroku za pomówienie 5 polityków z Platformy Obywatelskiej i SLD, na mocy którego został on skazany za ten czyn na karę roku i trzech miesięcy pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania tej kary na okres pięciu lat próby[28].
W 2006 przegrał proces cywilny ze Zbigniewem Komorowskim, którego pomówił o sprowadzanie do Polski zboża skażonego nitrofenem[29].
W lipcu 2008 Sąd Okręgowy Warszawa-Praga skazał go w pierwszej instancji za wysypanie na tory w 2002 zboża należącego do Zbigniewa Komorowskiego na grzywnę w wysokości 25 tys. zł[25]. Wyrok ten uprawomocnił się po oddaleniu przez Sąd Apelacyjny w Warszawie apelacji oskarżonego w marcu 2009[30].
W grudniu 2009 ponownie rozpatrujący sprawę rzekomego pomówienia Włodzimierza Cimoszewicza przez Andrzeja Leppera (po zwróceniu mu sprawy przez Sąd Najwyższy) Sąd Okręgowy w Warszawie uchylił wyrok skazujący sądu I instancji i umorzył postępowanie w sprawie ze względu na przedawnienie karalności. CDN
Lepper to skandalista z dużm tupetem, ale i charyzmą. Facet mówi prostym zrozumiałym dla przeciętnego odbiorcy językiem i mówi zawsze to na co ten odbiorca wręcz czeka. Myślę, że zarówno on jak i jego partia mogą jeszcze być problemem dla PSL-u w najbliższych wyborach w środowiskach wiejskich, bo gdy nie ma wzrostu gospodarczego i poprawy życia (na co się nie zanosi) to górę bierze populizm. Dodatkowy atut działający w tych środowiskach na jego korzyść to ten wyrok i proces, który przysporzy mu więcej zwolenników niż przeciwników podczas przedwyborczych debat. Więc może być jeszcze ciekawie.
O kto ubliża mojemu słudze Sarumanowi ubliża Mnie .Mam na ciebie oko 97-300 .
Ale dlaczego Lepper upodobał sobie powiat piotrkowski ?
Lepper , Macierewicz , czy to jakaś klątwa , ale za co ?.
Co ty za wizje snujesz peryskop? Samoobrona do wora.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!