metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Polska dla Polaków ~Polska dla Polaków (Gość)20.07.2010 13:14

Tusk boi się ruskim narzucić cokolwiek. Ja mam dosyć władzy popaprańców. Panie Macierewicz niech pan uważa na siebie, bo z ruskimi nie ma żartów. W przeszłości niejeden nie wrócił a wielu wróciło w skrzynkach.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)20.07.2010 15:07

Akurat z większością zamieszczonych tutaj opinii o Antonim Macierewiczu zupełnie się nie zgadzam.
Głosy opublikowane tutaj o tym polityku to kolejny, świetny dowód na to, jak skutecznie jego przeciwnicy polityczni wespół z liberalnymi mediami dorobili mu przez 20 lat tzw. "gębę" (patrz - m.in. Lech Kaczyński). Konsekwentne zabiegi socjotechniczne ogłupiły większość Polaków do tego stopnia, że omalże w powszechnej opinii Macierewicz uważany jest, zgodnie z przyklejoną mu etykietką, za oszołoma. Nic bardziej mylnego.
I nie ma to nic wspólnego z prawdą. Pomijając już nadzwyczaj chlubną kartę w działalności opozycyjnej za PRL-u Macierewicza (jednego z pionierów opozycji, do pewnego momentu w ścisłej przecież współpracy z Kuroniem i Michnikiem), wiem i nic mnie od tego nie odwiedzie, że Macierewicz to człowiek czysty - patriota, państwowiec i ideowiec, poświęcony krajowi, a nie jakimkolwiek interesom grup czy własnym. To jest polityk, który nigdy nie kręcił lodów, ani by o czymś takim przez moment nie pomyślał.
Podkreślam słowo "polityk". Jest nim z krwi i kości, jest zawodowcem w tym względzie i ma ogromne doświadczenie. Mówienie np. o kandydacie SLD na stanowisko prezydenta Piotrkowa per "polityk" jest w tym kontekście jakimś kiepskim żartem.
Macierewicz jest nadzwyczaj inteligentny. Świetnie wykształcony. To erudyta, w dodatku z ogromnym poczuciem humoru. Mówi klarownie, na temat i w oparciu o fakty. Słucha się go z wielkim zainteresowaniem.
Jest wzorowym mężem, ojcem i dziadkiem, tworzącym wraz z bliskimi przykładną, tradycyjną, polską rodzinę katolicką.
Macierewicza boją się, po prostu. Jest on dla bardzo wielu grup interesów i zakamuflowanych funkcjonariuszy dawnych służb nie tylko niewygodny, ale po prostu - niebezpieczny. Jest dla nich śmiertelnym zagrożeniem.
Macierewicz jest bystry, analityczny, przebiegły, konsekwentny, a w działaniu przypomina myśliwskiego psa gończego.
Postawienie go na czele zespołu ds. zbadania katastrofy smoleńskiej to najlepsze rozwiązanie personalne z możliwych.
Pokazał po wielekroć, że jest wyjątkowo odważny i bezkompromisowy.
Także i teraz stanąć na czele takiej komisji to spora odwaga. Łatwo nie będzie. Rosjanie dostali zapewne czerwonej wysypki.
-------
Nie jestem z PiS-u. To na wypadek ewentualnych obelg.

00

mietek ~mietek (Gość)20.07.2010 15:20

Często się nie zgadzam z Włostowicem, ale w tym przypadku ma rację. Nie przepadam za posłem Macierewiczem, wiele jest poglądów mi nie odpowiada, ale w przypadku "Smoleńska" to dobra kandydatura. Rosjanie kręcą aż miło a my dajemy się robić w bambuko.
Polecam dziś rozmowę w Fakcie z Georgem FRIEDMANEM "Nigdy nie jesteście bezpieczni". W niemieckiej gazecie mówi, że "Współpraca między Niemcami a Rosją nigdy nie zaczyna się od pomysłu HEJ, ROZWIJMY POLSKĘ NA SRZĘPY, ale od porozumienia gospodarczego. Nato nam nie pomoże, USA także, musimy liczyć na siebie. "Wygląda na to, że wasz najgorszy koszmar może się urzeczywistnić i dojdzie do pozorumienie niemiecko - rosyjskiego" - mówi Friedman, politolog i dyr. Instytutu STRATFOR. Polecam
Tak zwana polska elita ładuje nas w kanał, a większość się daje na to nabierać.

00

broda ~broda (Gość)20.07.2010 15:30

"BARTEK" napisał(a):
ale MAK z pewnością, napewno mają większą wiedzę o lotnictwie niż 120 razem wziętych pisuarczyków,

Tak, a jakie mają poparcie? Samego Putina, ale o tym poniżej.

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Rosjanie dostali zapewne czerwonej wysypki

A w szczególności ta wysypka wzrasta, jeżeli w Polsce ukazują się takie artykuły: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/smolensk-w-cieniu-skorumpowanego-mak,61998,1 . Wątpię w bezstronne działanie MAK-a. Popieram Cię panie Piotrze.

Komentarz był edytowany przez autora: 20.07.2010 15:31

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)20.07.2010 15:55

"broda" napisał(a):
Popieram Cię panie Piotrze.

Dziękuję. W ogóle. A w szczególności - za link.

00

mieszkaniec PT ~mieszkaniec PT (Gość)20.07.2010 16:50

"Polska-dla-Polakow" napisał(a):
Tusk boi się ruskim narzucić cokolwiek. Ja mam dosyć władzy popaprańców. Panie Macierewicz niech pan uważa na siebie, bo z ruskimi nie ma żartów. W przeszłości niejeden nie wrócił a wielu wróciło w skrzynkach.

Czy z niego taki Polak czystej krwi to bym polemizował.
Pan Macierewicz to sługus Rydzyka i Kaczyńskiego, żyjący w zacofaniu. Ten pan nie ma planu na przyszłość, żyje tylko tym co było, a niektórzy piotrkowianie na niego głosowali. Wstyd. Niech głosują na osobę z naszego regionu a nie przybłędę.

Komentarz był edytowany przez autora: 20.07.2010 16:54

00

97-300 97-300ranga20.07.2010 16:52

Podpisuję się pod postem Włostowica.

00

xxx ~xxx (Gość)20.07.2010 17:57

A mnie się już nawet Ciebie Piotr nie chce czytać:D hehehe

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)20.07.2010 19:14

Wolałbym żeby Pan Poseł Macierewicz wziął się wreszcie za swój okręg wyborczy, a nie bawił się w detektywa Rutkowskiego - na zabawy w Sherlocka jest chyba już za stary.

00

Polska dla Polaków ~Polska dla Polaków (Gość)20.07.2010 19:26

"mieszkaniec-PT" napisał(a):
Niech głosują na osobę z naszego regionu a nie przybłędę.

Może na polityka Dziemdziorę?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat