Kobiety stanowią połowę populacji świata. Przypada na nie prawie dwie trzecie wszystkich godzin pracy. Otrzymują jedną dziesiątą dochodu światowego i posiadają mniej niż jedną setną wszystkich bogactw na Ziemi. (Raport ONZ) To właśnie z tego powodu świat współczesny wygląda tak, jak wygląda. To dlatego dla setek milionów ludzi życie jest niekończącą się udręką, piekłem, z którego nie mogą się wyrwać. Kulejąca gospodarka, chora służba zdrowia, nauka wprzęgnięta w służbę wielkich korporacji, religie z twarzą Antychrysta, wymierające gatunki, bezmyślne niszczenie zasobów Matki Ziemi, degradacja środowiska naturalnego, krwawe i okrutne wojny wybuchające tylko dlatego, że chłopcy muszą sobie postrzelać, przemoc fizyczna, psychiczna i ekonomiczna wobec słabych, ubogich i bezbronnych. Taki świat urządzili nam mężczyźni. Nie dziwię się, że kobiety chcą jakoś zaprotestować.
cytat z "Seksmisji" pasuje idealnie: "Liga broni, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi." ;-)
p.s.
Fajny teks gdzieś przeczytałem, cytuję: "Równouprawnienie kończy się jak trzeba wnieść fortepian na 4 piętro"
Ile feministek potrzeba żeby zmienić żarówkę???
Feministki nie są w stanie niczego zmienić ;)
najłatwiej powiedzieć ze facet to dziecko ale kto robi na całą rodzine wymagacie od nas abyśmy zarabiali jak szejk w łóżku byli bestiami bez limitów aut najlepiej markowych, a wy z zachowania wieczne ksieżniczki które tylko narzekają ubierają kiecunie różowe butów pełne szafy i świecenie dupą i cyckami bo nic innego do zaoferowania nie macie, ale to my jesteśmy w waszych oczach dziećmi, nie zrozumcie mnie źle nie mówie tu o wszystkich kobietach bo jeszcze pare prawdziwych chodzi po tym świecie
Do pracy nie idą te osoby które krzywo na nią patrzą i nigdy porządnie się nie napracowały a jeżeli już podjęły pracę to jako działaczki ,aktywistki i na myśl o niej są chore.
Chcę iść , ale mnie żona nie puszcza.Ciekawe dlaczego.
Śmieszą mnie te protesty w wykonaniu pań które kiedyś miały "kartę stałego bywalca" w piotrkowskich knajpach i przecierały drogę w temacie "skrobanek",szczególnie jedna taka nie duża z dużym biustem i sutkami jak wętle od "Stara" .Żenada.
Proponuję - budki aborcyjne na każdym rogu ulicy, pigułka po dodawana do każdych zakupów w Biedronce.
Darujcie sobie chociaż ten park... Jan Paweł II bronił życia, rodziny więc barbarzyństwem jest organizować protest popierający zabijanie w parku jego imienia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!