Gościu nie miał uprawnień do kierowania pojazdami. Nie powinno go tam być. Osobiście wiecznie klne na pieszych, ale w konfrontacji z kierowcą bez uprawnień nie ma co się zastanawiać nad winą pieszej.
Dziwne, że wszyscy rzucili się na biedną staruszkę a winy kierującego bez prawa jazdy nie widzą. Nawet jeśli miałby prawo jazdy to zbliżając się do przejścia dla pieszych należy zwolnić w celu nienarażania pieszych na niebezpieczeństwo, jak głosi rozporządzenie ministra. Jeśli pani na przejście nie wbiegła, co ciężko mi sobie wyobrazić, to wina ewidentna kierowcy, chyba, że przejście było kierowane, możecie mnie poprawić jeśli tak jest
Żeby zostać kierowcą trzeba skończyć kurs i zdać egzamin co teoretycznie oznacza że trzeba znać przepisy ruchu drogowego, żeby zostać pieszym uczestnikiem ruchu drogowego wystarczy mieć nogi. Ja nie mówię że to była wina tej kobiety na pasach Ale coś tu chyba jest nie tak.
Pieszy powinien być na tyle rozsądny że przed wejściem na pasy powinien się zatrzymać i rozejrzeć w prawo i w lewo sprawdzając w ten sposób czy na przejście nie wjeżdża już pojazd. A politycy robią z pieszych kalekich ludzi którzy nie muszą myśleć bo od myślenia jest kierowca. Przykra sprawa z tym wypadkiem ale będzie ich więcej bo ludzie tak postrzegają ON MUSI MI SIĘ ZATRZYMAĆ no tak ale czasami braknie parę centymetrów.
Kierowca po 2 wylewach na pewno widział...... Nie powinien wsiąść w audi a 70 latka mu nie wbiegła pod koła....
Złe przychodzi samo i z nienacka jak sraczka .... Rutyna gubi
100 razy bez prawka się udało a za 101 nieszczęście ...
Jak można być tak nie odpowiedzialnym aby bez prawa jazdy wsiadać za kierownice? Czy ktoś pomyślał o tej kobiecie która prawdopodobnie walczy o życie to czyjaś matka babcia. Jakaś rodzina może stracić ukochana bliską sercu osobę .. Ludzie po co te głupie komentarze? Mam cichą nadzieje ze was to w życiu nigdy nie spotka. Życzę tej biednej kobiecie szybkiego powrotu do zdrowia.
Kierowca jechał wolno ,przejechał prawie całe przejście dla pieszych , dopiero na końcu przejścia ,a być może tuż za przejściem słuchać było jak by coś uderzyło w samochód ,jak by pieszy był na pasach , to samochód zatrzymał by się przed osobą poszkodowaną , natomiast samochód przejechał jeszcze około 2 - 3m ,osoba poszkodowana była z prawej strony.Osoba poszkodowana była dalej od pasów , przeturlała się po jezdni około 1m siłą bezwładności , bo było z górki , w ten sposób znalazła się bliżej przejścia dla pieszych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!