Artykuł z wzmianką o kościele katolickim. Czekamy na kolejne komentarze obrażające kościół, księży, wierzących. Jest na to zezwolenie więc czekamy na pierwszych chętnych.
A kto obraża?!
Znowu jakiś przewrażliwiony.
Ktoś na tym Forum zapytał, czy trzykrotne przyjmowanie eucharystii jest zgodne z prawem jeich?
Sprawdzę, bo coś mi się widzi, że nie jest.
Kosciół katolicki ma dwie moralności. Jedna jest dla wiernych bardzo surowa. Tu nic nie uchodzi płazem.Zero tolerancji że tak pozwolę sobie zacytować mistrza. A ta druga jest dla księży i innych tak zwanych dostojników kościelnych. O ta druga jest bardzo liberalna i tolerancyjna można by sparafrazować mistrza, którego cytowałem wcześniej i powiedzieć 100% tolerancji, wszak ksiądz to tylko człowiek i jak to człowiek popełnia błędy. Takie podejście do moralności pozwala kościołowi na czynienie nawet tego, co w świetle kodeksu karnego jest przestępstwem - ukrywanie księży pedofilów i tuszowanie tych przestępstw.Gdzie napisałem nie prawdę?!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!