zamiast pisać idiotyczne artykuły, które tylko zdopingują kolejnych tatusiów do niepłacenia alimentów, może redaktorzy podnieśliby ten temat u władz PRAWA, bo należałoby to prawo zmienić by matki wychowujące dzieci nie musiały korzystac z pomocy komornika, a tatusiowie byli prawem zobligowani do ponoszenia kosztów w utrzymaniu własnych dzieci
Podzielam słowa (matka dzieci)Składając do Piotrkowsiej prokuratury zawiadomienie o nagminne uchylenie się placeniu alimentów za każdym razem umazaja postępowanie.Uzasadnienie jest takie ze tatuś jest biedny i on chce płacić ale nie ma z czego śmiech na sali chłop który jest młody nie może iść do pracy ale nie jest za biedny na utrzymanie auta czy żeby jechać za granicę na wakacje.
U nas jest chore prawo tatuś nie płaci bo z czego ?bo biedny ?a matka radzić sobie musi bo inaczej jej dzieci odbiorą kto takie prawa chore prawa ustala to nie wiem a weźcie sie za tych nie robow bo na picie i kochanki to maja tylko dla swoich dzieci jakos nie
Długi nie do spłacenia i jak widac doczekalismy sie dobrobytu po wejsciu do UE nie ma pracy a znalezienie graniczy z cudem i jesli juz to za najniższa na czarno lub na smieciówke tylko urzednicy maja normalne umowy .Mozna chciec płacic alimenty ale z czego jak sie pracy nie ma ale samemu sie wegetuje .Chore państwo i cały system i jak nie wyjdziemy ze współnoty Polska przepadnie rozgrabiona przez zachodnie kraje rekami naszych pseudo -patrotów u koryta
Za to mamusie często utrudniają kontakty z dziećmi. Porywają dzieci jeszcze przed rozwodem, a sąd przyznaje opiekę porywaczkom. Część tatusiów może nie płaci, bo widzi, że pieniądze zamiast do dzieci trafiają na imprezki mamusi. A on i tak jak dostaje dziecko na weekend to musi mu kupić nową kurtkę i buty. Piszę na podstawie sąsiada płacącego alimenty.
jestem w stanie zrozumiec tatusiów którzy sami maja problemy finansowe ( choc obowiązek alimentacyjny istnieje) ale nie jestem w stanie zrozumiec tatusiów którzy dobrze funkcjonują finansowo, ale kasę wydają na siebie, albo na kochanki, nie bacząc jakie potrzeby ma ich dziecko. Takich to za ryj powinno się brac i sadzac w więzieniach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!