Księżą powinni pozamykać kościoły, przynajmniej w dni powszednie, kiedy ma msze chodzą tylko osoby starsze! Mój 85-wujek nie usiedzi w domu, bo on musi iść i przyjąć Pana Jezusa, a przecież Pan Jezus nie zaraża, a wręcz przeciwnie, tylko uzdrawia... Jeśli Kościół tak bardzo walczy o obronę życia od chwili poczęcia, to warto, ażeby również zadbał o obronę życia ludzi starszych, którzy nie rozumieją na czym polega ta cała pandemia, ale rozumują w sposób prosty, według takiego ludowego katolicyzmu, zgodnie z którym wszystko, co z Kościołem związane jest dobre i nie trzeba się tego bać, nawet chodzenia do kościoła w tej chwili, co może przecież prowadzić do przypadkowego zakażenie i w przypadku osoby starszej może się skończyć nawet śmiercią! Są w TV transmisje mszy św., można oglądać, modlić się w domu do woli, ale z tego domu nie wychodzić! No, ale to księża powinni ludziom powiedzieć, bo tacy, jak mój wujek nikogo innego nie posłuchają!
Wszystkim baranom którzy mają pretensje do osób pracujących w sklepach proponuję zaledwie jedno dniową zamianę z tymi osobami. Brak szacunku jaki okazujecie im wszystkim nie mieści się w żadnych ramach. Nie dbacie o swoje zdrowie to pozwólcie sobie nawet na**ać w kieszeń ale szacunek do zdrowia i życia innych to obowiązek każdego z nas. Usiądźcie w końcu na dupie w domu a nie latacie co chwila do sklepu po rzeczy nie mające w tej chwili żadnego znaczenia
Mówią siedzieć w domu nie wychodzić,a zobaczcie ile ludzi chodzi z dziećmi.Myja okna.wietrza pościel.Nie wolno tego robi teraz im się przypomniało.ze muszą wiatrzyc poduszki.Chory naród.
A co ci przeszkadza wietrzenie poduszek?Moze najpierw poczytaj troche,a pozniej sie mundruj.Wirus jest grozny do kilku metrow od zarazonego.Tak wiec wychodzenie na dwor nie jest grozne,np.do lasu albo na dzialke.Grozne sa zgromadzenia,kontakt z zakazonymi przedmiotami.Co za tepy narod.
To nic nie da osoby same powinny się zgłosić na badanie.Ciagle mówią w mediach ,osoby wracajace z zagranicy powinny się zgłaszać same.Ot i cała sprawa.
Mam wrażenie że dzieciom nakazali siedzieć w domu tylko po to żeby mohery mogły latać po marketach,targach i cmentarzach!ludzie ogarnięcie się i w końcu usiądźcie z dupami w domach ten kto może!pozamykać wszystko prócz małych spozywczakow wtedy znudzi się szlajanie!nie będzie handlujących to i nie będzie pielgrzymek!może dzięki temu przestanie się to gowno roznosić!!czy ten naród jest naprawdę tak ograniczony i nie rozumie co znaczy: ZOSTAŃ W DOMU!!!
Rząd chyba się poddaje. Dzisiaj na mapie zakażeń można sprawdzić tylko województwami. Jeszcze wczoraj na mapie widać było ile osób jest zdiagnozowanych wg. powiatów.
to wg. info że w łódzkiem jest 42 zarażonych,to w Polsce nie 238 osób tylko 246 .
Może pan pseudo prezydent choojniak w końcu powie jak wygląda sytuacja w mieście. Ilu jest zakażonych, ilu w kwarantannie itd. Czy dalej zamierza chować głowę w piasek?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!