Super miejsce. Dziś pewnie znalazło by się dużo chętnych by zakazać tam zabaw bo gwoździe, drzazgi i inne niebezpieczeństwa. A wtedy żyło się może mniej bezpiecznie ale za to szczęśliwie. I dzieci miały wyobraźnię nie to co dziś. Jak nie sprawdzi w internetach to nic nie wymyśli
Niestety w obecnych czasach taki plac zabaw nie zostałby dopuszczony do użytku
a teraz jesteśmy w ŁUni Ełropejskiej więc wszystko musi być sztywne i bezduszne, zaprojektowane przez jakis killuminati, oraz spełniac wymogi LGBT
Rzeczywiscie malo zdjec,moze Muzeum w Piotrkowie wpadloby na pomysl wystawy tego typu zdjec z PRL udostepnionych przez mieszkancow,na pewno wiele osob takie posiada z dziecinstwa,a nawet wydac specjalny,okolicznosciowy album.Chetnie udostepnie zdjecia z domowej kolekcji i chetnie kupie taki album
Raczej nie ma zakazu budowania drewnianych placów zabaw. Problem jest pewnie z jego konserwacją. Miesiąc temu mije dziecko bawiło się na drewnianym placu ale w innym mieście.
Miejsce nadal jest.
Społdzielnia Bogata.
Mozna pomyslec nad odnową
Zapraszam serdecznie na moją stronę Piotrków Trybunalski MOJE Ukochane Miasto tam jest więcej fotek wioski i nie tylko ;)Pozdrawiam znajomych i nieznajomych z mojego rodzinnego miasta:)
Dziękujemy za pamięć i prosimy o więcej niech młode pokolenie nie tylko pamięta ale niech poznaje dzieje Piotrkowa
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!