metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
artek ~artek (Gość)10.03.2014 11:15

Pytanie mam następujące:
Jeśli dojdzie np do samozapłonu nieużytków skarbu państwa, a jest tego ponad 2 mln hektarów to kto ponosi koszta ?
Tusk, rząd czy podatnik?
Podatnik ale nie o tym chcę napomnieć. Jeżeli taki samozapłon powstanie to ktoś wjedzie na oczyszczony teren i ma glebę gotową za darmo do obsiewu.
Czyli kto zyska kto straci ?

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga10.03.2014 11:49

"artek" napisał(a):
Pytanie mam następujące:
Jeśli dojdzie np do samozapłonu nieużytków skarbu państwa, a jest tego ponad 2 mln hektarów to kto ponosi koszta ?

Jaki samozapłon? Takie zjawisko występuje jedynie w węglu, sianie albo oborniku. Sucha trawa na polu sama się nie zapali.

11

ble ble ble ~ble ble ble (Gość)10.03.2014 13:52

"Piotrkowianin" napisał(a):
Piotrkowianinranga
2 godziny temu, 11:49
"artek" napisał(a):
Pytanie mam następujące:
Jaki samozapłon? Takie zjawisko występuje jedynie w węglu, sianie albo oborniku. Sucha trawa na polu sama się nie zapali.

Może jemu chodziło o krzew gorejący ;) ale one chyba tylko w biblii :-)

40

tee ~tee (Gość)10.03.2014 23:53

"Piotrkowianin" napisał(a):

wystarczy ze butelka lezy i masz pozar mosku

10

Irbis ~Irbis (Gość)11.03.2014 15:32

"tee" napisał(a):
wystarczy ze butelka lezy

Pożary od butelki to legenda. "Pożar mosku" - brzmi tajemniczo. Gdzie można znaleźć w trawie "mosek" - i jakie są jego właściwości? Może właśnie "mosek" w trawie może się zapalić od butelki??????
(ewentualne wyjaśnienia prosimy po polsku i bez seplenienia)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat