Po jakiego diabła w tak małym mieście potrzebne mi bilety 60-cio minutowe? Żeby przejechać z jednego końca miasta na drugi potrzeba góra minut 20-ścia. A przesiadać się nie ma w sumie żadnego sensu. Nie lepiej byłoby tę komunikację zrobić darmową. Czy miasto jest już takie biedne ,że trzy miliony złotych to już wygospodarować nie można? No chyba ,że tak ,ale to nie trzeba ściemniać i mieszkańców oszukiwać. Co zaś do losów podwyżki to już jest więcej niż pewne. Bo w Piotrkowie co ma wisieć /podwyżki/ to będzie wisiało i bez... radnych.
Posłuchajcie. MZK trzeba zaorać. Z MZK korzystają tylko ludzie którzy mają darmowe bilety. Autobusy wożą za darmo emerytów do kościołów. Moja babcia tylko narzeka że jej Chojniak zabrał emzetkę do kościoła, bo 30 minut to za wcześnie a później się nie zdąży i tak samo z drogą powrotną. Nikt inny tym nie jeździ, społeczeństwo się laicyzuje więc MZK będzie nie potrzebne, zaorać już dziś!
Skandal,dotychczas aby skorzystać z dwóch przejazdów ulgowych tj. tam i z powrotem płaciłam 2×1,30 zł= 2,60 zł
teraz 2x1,90 zł= 3,80 tj. prawie 50% drożej. W ciągu godziny nie sposób załatwić cokolwiek, moźna się jedynie przewieźć autobusem. Beznadzieja, to nie jest prezydent i samorząd przyjazny mieszkańcom. Najwyższa pora wymienić.
Podwyżki, podwyżkami cen biletów a trasy linii autobusowych są beznadziejne i nie służą nikomu. Jeżdżą w kółko, rzadko i prawie wszystkie jadą do dworca PKP. Czas na zmiany może wtedy ludzie będą jeździć i wiedzieć za co płacą?
Jestem kierowcą mzki lubię swoją pracę ale denerwują mnie dzieci bo krzyczą
A czemu w Tomaszowie Maz. mieszkańcy mają darmową komunikację miejską?
kolejne bzdury ... głupoty, brak elementarnej wiedzy o mieście i totalna ignorancja ... bilet godzinny w mieście gdzie średnio kurs to od krańcówki do krańcówki to 30 minut. Zazwyczaj ludzie jeżdżą po kilka przystanków ...
Będą jeździć radni,emeryci,pracownicy MZK,gapowicze i ewentualnie uczniowie i dla czego w Tomaszowie mają za darmo przejazdy i nowe autobusy.
skoro w Bełchatowie i Tomaszowie jest bezpłatna komunikacja to moze w Piotrkowie też warto o tym pomyśleć?
Skoro i tak z budżetu miasta (czyli naszych kieszeni) idzie większość pieniędzy na MZK. Dopłacić do pełnej kwoty juz te 3mln co uzbierane są z biletów to śmieszna suma w porównaniu z całkowitymi kosztamiu utrzymania MZTek.
Można by wtedy dodatkowo zlikwidować kanarów też zostają pieniądze.
I jaka promocja miasta jako EKO bo przeciez jak mztka z adarmo to i ja bym samochód w domu zostawił!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!