dlaczego taksówkarze w Piotrkowie nie zapinają pasów bezpieczeństwa dodatkowo namawiają pasażerów do nie zapinania, przejeżdżają obok policji machają sobie z panami w mundurach a policjanci zero reakcji. taksiarze nie rozumieją że pasy są dla ich bezpieczeństwa władze nie reagują bo taksiarze pewnie maja układy z policjantami, no cóż na drodze pojawił się jeszcze jeden typ samochodu uprzywilejowanego - taksówka. i nie dają rachunków za wykonana usługę przewozu osób
Bo wg kodeksu drogowego:
Ale sam fakt namawiania pasażerów do nie zapinania pasów jest karygodny. Pasażer jakiegokolwiek pojazdu musi zapinać pasy i to obojętnie czy siedzi z przodu czy z tyłu (no chyba, że pojazd z tyłu nie posiada pasów bezpieczeństwa).
bardzo przepraszam naszych taksówkarzy po prostu nie wiedziałem że takie jest prawo ale swoją drogą to chyba polskie prawo nie traktuje wszystkich równo i co z bezpieczeństwem na drodze
aleś się uczepil, ja nie jeżdże taksówką i też pasów nie zapinam, tu chyba chodzi o moje bezpieczeństwo a co komu do tego, powinno nie być w ogole obowiązku zapinania pasow, ludzie by wolniej jeździli bo wiedzieliby ,że są bardziej narażeni, a tak zapnie pas i jedzie jak wariat bo ma jeszcze 150 poduszek i rozjeżdża ludzi i innych jadących bez pasow
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!