dlaczego taksówkarze w Piotrkowie nie zapinają pasów bezpieczeństwa dodatkowo namawiają pasażerów do nie zapinania, przejeżdżają obok policji machają sobie z panami w mundurach a policjanci zero reakcji. taksiarze nie rozumieją że pasy są dla ich bezpieczeństwa władze nie reagują bo taksiarze pewnie maja układy z policjantami, no cóż na drodze pojawił się jeszcze jeden typ samochodu uprzywilejowanego - taksówka. i nie dają rachunków za wykonana usługę przewozu osób
aleś się uczepil, ja nie jeżdże taksówką i też pasów nie zapinam, tu chyba chodzi o moje bezpieczeństwo a co komu do tego, powinno nie być w ogole obowiązku zapinania pasow, ludzie by wolniej jeździli bo wiedzieliby ,że są bardziej narażeni, a tak zapnie pas i jedzie jak wariat bo ma jeszcze 150 poduszek i rozjeżdża ludzi i innych jadących bez pasow
bardzo przepraszam naszych taksówkarzy po prostu nie wiedziałem że takie jest prawo ale swoją drogą to chyba polskie prawo nie traktuje wszystkich równo i co z bezpieczeństwem na drodze
Bo wg kodeksu drogowego:
Ale sam fakt namawiania pasażerów do nie zapinania pasów jest karygodny. Pasażer jakiegokolwiek pojazdu musi zapinać pasy i to obojętnie czy siedzi z przodu czy z tyłu (no chyba, że pojazd z tyłu nie posiada pasów bezpieczeństwa).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!