jw. jaki jest najlepszy lokalw piotrkowie, najlepiej w rynku? przyjade do miasta po wielu latach ichce zabrac rodzine i znajomych na obiad
Słaawk Meckier - jedzenie jak w na weselu , na bogato i smacznie . Polecam .
W rynku polecam Zielona Oliwkę bo z tych wszystkich lokali ma ciekawy szeroki asortyment dań w karcie menu.
Sałatki i pasty są smaczne z wyważonym smakiem z podkreśleniem głównego składnika dania. Dania główne też smakują dobrze a mnie osobiście bardzo smakują policzki w sosie , puree (takie prawdziwe jakie powinno być) - jedynym mankamentem tego dania są buraczki zasmażane ...ale podane na zimno co jest profanacja bo buraczki są zaprawiane zasmażką i muszą być podane na gorąco ale myślę że z tym nie będzie problemu - wystarczy poprosić kelnerkę do podania tychże buraczków na gorąco. Przystawka to dobra bruschetta którą też polecam ze świeżymi ziołami co jest dodatkowym atutem dania. Byłam ze znajomymi i bardzo chwalili jakość oraz smak podawanych potraw.
potwierdzamy-w szczególności polecamy sosy które śmierdzą pleśnią i zwykłą nieprzegotowaną kranówką,które są lepsze niż najlepsze środki przeczyszczające oraz sałatki ze zwiędłych warzyw krojonych tydzień wcześniej i spleśniałe.
"polecam" ali-baba kebab na Słowackiego:SOR na Rakowskiej,ewentualnie sraczka w domu po zjedzeniu specjałów z tego przybytku-100%.
dziekuje wszystkim za wypowiedzi, jestem eraz w piotrkowie i widziałem ze w rynku sa u dunina, zielona oliwka i amici i jeszcze jakas restauracja przy hotelu, prosze o podpowedz która z tych konkretnie wybrac i co do jedzenia jest popisowym daniem lokalu
Olu, czy ty rozumiesz co tzn. obiad proszony po wielu latach nieobecności. Poczytaj savoir vivre a zrozumiesz czym różni się zwykły obiad od obiadu uroczystego .Uroczyste posiłki zdecydowanie swoja klasą, estetyką i różnymi dodatkami niestety różnią się od tych zwykłych z papierowymi serwetkami. I tu kłania nam się znajomość obyczajów i estetyka oraz wyróżnienie posiłku dla podkreślenia powagi sytuacji i uczczenia spotkania po wielu latach. A taki obiadek o którym Ty piszesz to można zjeść na szybkiego .
Kolega Paweł J. napisał, że chce zabrać rodzinę na obiad. A w Soul Foodzie serwują pyszne obiady (nie tylko kanapki),zdecydowanie liczy się tam jakość, nie ilość....
Więc może Ty masz jednak problem z czytaniem ze zrozumieniem Agnieszko?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!