jw. jaki jest najlepszy lokalw piotrkowie, najlepiej w rynku? przyjade do miasta po wielu latach ichce zabrac rodzine i znajomych na obiad
"polecam" ali-baba kebab na Słowackiego:SOR na Rakowskiej,ewentualnie sraczka w domu po zjedzeniu specjałów z tego przybytku-100%.
potwierdzamy-w szczególności polecamy sosy które śmierdzą pleśnią i zwykłą nieprzegotowaną kranówką,które są lepsze niż najlepsze środki przeczyszczające oraz sałatki ze zwiędłych warzyw krojonych tydzień wcześniej i spleśniałe.
W rynku polecam Zielona Oliwkę bo z tych wszystkich lokali ma ciekawy szeroki asortyment dań w karcie menu.
Sałatki i pasty są smaczne z wyważonym smakiem z podkreśleniem głównego składnika dania. Dania główne też smakują dobrze a mnie osobiście bardzo smakują policzki w sosie , puree (takie prawdziwe jakie powinno być) - jedynym mankamentem tego dania są buraczki zasmażane ...ale podane na zimno co jest profanacja bo buraczki są zaprawiane zasmażką i muszą być podane na gorąco ale myślę że z tym nie będzie problemu - wystarczy poprosić kelnerkę do podania tychże buraczków na gorąco. Przystawka to dobra bruschetta którą też polecam ze świeżymi ziołami co jest dodatkowym atutem dania. Byłam ze znajomymi i bardzo chwalili jakość oraz smak podawanych potraw.
Słaawk Meckier - jedzenie jak w na weselu , na bogato i smacznie . Polecam .
Typowe wiejskie potrawy: Tłuste kurczaki, tłusty bigos - wszystko proste by jak najmniej się narobić - popatrz na inne sale: pieczone kaczki ,lekkie sałatki, perliczki, rozmaitość nowoczesnej kuchni.
Zgadzam się. U Meckiera czas zatrzymał się w latach 80tych, kawa w szklankach, tort na papierowym talerzyku, na jego miejscu spaliła bym się ze wstydu .
Dobrego kucharza mają na Grota Roweckiego w best western dawny hotel trybunalski.
[cytat="Pawel-J."] Oliwka
nie polecam Amici mizerny wybór i wszystko odgrzewane
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!