metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Danny03.11.2013 09:57

Forumowicze, kto doradzi- poszukuję uczciwego, ale i dobrego serwisu AGD lub fachowca w tym temacie(zmywarka konkretnie). Chodzi mi o sprawdzone namiary. Z góry dzięki za pomoc

ares1 ares103.11.2013 10:15

Kup sobie nowa teraz nie warto jest naprawiać za ceny serwisów :)))

cytat

timig timig03.11.2013 10:32

a co się zepsuło? i jaki to model?
AGD naprawiam we własnym zakresie, wystarczy trochę wiedzy, lektura i samozaparcie :) Ceny w serwisach porażają a i tak nie wiesz co było na rzeczy i jak zostało zrobione... naprawa poważniejszych elementów jest już nieopłacalna

cytat

dannydevito dannydevito03.11.2013 11:00

zmywarka Bosch SMV-50 E30 EU. Oczywiście, dopiero wygasła trzyletnia gwarancja. Sprzęt używany raz, góra- dwa razy w tygodniu. A więc niewyeksploatowany. Po włączeniu bardzo buczy i hałasuje. Sprawdzałem- wirnik pompy się obraca, nie wyczułem tam luzów ani oporów. Wyczyściłem zraszacze. Sól jest i zawsze była stosowana. Wody pod zmywarką nie ma, zero wycieków. Jestem cienki w temacie elektroniki. Mogę się bawić w rzeczy mechaniczne, ale elektronika to czarna magia. Zmywarka jest w zabudowie. Wyjąłem ją, pomacałem, wszystkie przewody są podpięte. jesli możesz coś doradzić, z wdzięcznością przyjmę podpowiedzi. Dzięki

cytat

timig timig03.11.2013 11:46

czy oprócz hałasu wszystko jest jak należy? pobór-spust wody, domywanie i suszenie naczyń?

cytat

timig timig03.11.2013 12:01

z objawów wynika że to niedomaganie pompy myjącej, jeśli serwis to wydatek pewnie z połowę nowej zmywarki... samemu trochę zabawy jest - temat podobny - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1885156.html

cytat

dannydevito dannydevito05.11.2013 06:04

dzięki za namiar na Elektrodę. Już tam wcześniej bywałem. Z moją zmywarką kwestia jest taka, że ona aż do wystąpienia tych objawów myła dobrze, działała bez zarzutu. Zdarzało jej się nie domyć naczyń, ale wynikało to raczej z ich zagęszczenia. Awaria- z dnia na dzień, momentalnie.

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat