metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Danny03.11.2013 09:57

Forumowicze, kto doradzi- poszukuję uczciwego, ale i dobrego serwisu AGD lub fachowca w tym temacie(zmywarka konkretnie). Chodzi mi o sprawdzone namiary. Z góry dzięki za pomoc

dannydevito dannydevito05.11.2013 06:04

dzięki za namiar na Elektrodę. Już tam wcześniej bywałem. Z moją zmywarką kwestia jest taka, że ona aż do wystąpienia tych objawów myła dobrze, działała bez zarzutu. Zdarzało jej się nie domyć naczyń, ale wynikało to raczej z ich zagęszczenia. Awaria- z dnia na dzień, momentalnie.

cytat

timig timig03.11.2013 12:01

z objawów wynika że to niedomaganie pompy myjącej, jeśli serwis to wydatek pewnie z połowę nowej zmywarki... samemu trochę zabawy jest - temat podobny - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1885156.html

cytat

timig timig03.11.2013 11:46

czy oprócz hałasu wszystko jest jak należy? pobór-spust wody, domywanie i suszenie naczyń?

cytat

dannydevito dannydevito03.11.2013 11:00

zmywarka Bosch SMV-50 E30 EU. Oczywiście, dopiero wygasła trzyletnia gwarancja. Sprzęt używany raz, góra- dwa razy w tygodniu. A więc niewyeksploatowany. Po włączeniu bardzo buczy i hałasuje. Sprawdzałem- wirnik pompy się obraca, nie wyczułem tam luzów ani oporów. Wyczyściłem zraszacze. Sól jest i zawsze była stosowana. Wody pod zmywarką nie ma, zero wycieków. Jestem cienki w temacie elektroniki. Mogę się bawić w rzeczy mechaniczne, ale elektronika to czarna magia. Zmywarka jest w zabudowie. Wyjąłem ją, pomacałem, wszystkie przewody są podpięte. jesli możesz coś doradzić, z wdzięcznością przyjmę podpowiedzi. Dzięki

cytat

timig timig03.11.2013 10:32

a co się zepsuło? i jaki to model?
AGD naprawiam we własnym zakresie, wystarczy trochę wiedzy, lektura i samozaparcie :) Ceny w serwisach porażają a i tak nie wiesz co było na rzeczy i jak zostało zrobione... naprawa poważniejszych elementów jest już nieopłacalna

cytat

ares1 ares103.11.2013 10:15

Kup sobie nowa teraz nie warto jest naprawiać za ceny serwisów :)))

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat