Czy jako medium powiązane, macie może jakieś informacje czemu od jakiegoś tygodni (może dwóch) radio bardzo kiepsko odbiera i nie nadaje (albo nadaje za słabo aby odbiór był możliwy do rozkodowania) informacji RDS? Czy to jakaś przejściowa awaria nadajnika? Powiem, że jest to irytujące że lokalna stacja nawet w mieście odbiera jak by "chciała a nie mogła" ;)
A mi eske zagłusza radio maryja :P
dobrze Tokfm można na necie słuchać...
a ten przekaźnik w Krzepczowie to co on robi, stoi tylko? a tak poza tym to gdzie my mamy w Piotrkowie gęstą zabudowę?
Dzisiaj (albo wczoraj) sygnał RDS pojawił się ponownie, tak więc wszystko wróciło do normy. A niestety odbiór w Piotrkowie większości ogólnopolskich stacji od zawsze był słaby, ze względu na odległość od nadajników (Łódź lub Częstochowa) i gęstą zabudowę.
hehe, a może to już sprawa dla KRRiT-u?
Zgadzam się, coś w tym jest i to od zawsze.
a po co od razu zagłuszać? może po prostu sygnał nie jest na wysokim poziomie?
Zagłuszają radio? Jak w PRL zagłuszali RWE????
a po co komu StrefaFm? To miasto nie wyszło jeszcze z PRLu. Ja nie mogę w aucie złapać TokFm. Ale jak tylko z miasta wyjadę wszystko wraca do normy - mogę nastawić sobie co tylko chcę.
No to tym bardziej to wszystko ciekawe się robi. Myślałem że może podczas malowania komina uszkodzone zostały nadajniki ale wygląda na to że zostały zdjęte na stałe :/?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!