Czy jako medium powiązane, macie może jakieś informacje czemu od jakiegoś tygodni (może dwóch) radio bardzo kiepsko odbiera i nie nadaje (albo nadaje za słabo aby odbiór był możliwy do rozkodowania) informacji RDS? Czy to jakaś przejściowa awaria nadajnika? Powiem, że jest to irytujące że lokalna stacja nawet w mieście odbiera jak by "chciała a nie mogła" ;)
Ja słucham tej stacji codziennie i jakoś nie zauważylam problemow z odbiorem...może to Twój sprzęt jest popsuty?
A odbierasz RDS? Sprawdziłem na dwóch radiach, na żadnym nie jestem w stanie odebrać danych RDS, choć nigdy do tej pory nie było z tym problemów.
Myślę, że to może mieć coś wspólnego z tym: http://www.epiotrkow.pl/forum/kom,Belchatow-bedzie-ogrzewal-Piotrkow-Trybunalski-,8822,news,2,0
No to tym bardziej to wszystko ciekawe się robi. Myślałem że może podczas malowania komina uszkodzone zostały nadajniki ale wygląda na to że zostały zdjęte na stałe :/?
a po co komu StrefaFm? To miasto nie wyszło jeszcze z PRLu. Ja nie mogę w aucie złapać TokFm. Ale jak tylko z miasta wyjadę wszystko wraca do normy - mogę nastawić sobie co tylko chcę.
Zagłuszają radio? Jak w PRL zagłuszali RWE????
a po co od razu zagłuszać? może po prostu sygnał nie jest na wysokim poziomie?
Zgadzam się, coś w tym jest i to od zawsze.
hehe, a może to już sprawa dla KRRiT-u?
Dzisiaj (albo wczoraj) sygnał RDS pojawił się ponownie, tak więc wszystko wróciło do normy. A niestety odbiór w Piotrkowie większości ogólnopolskich stacji od zawsze był słaby, ze względu na odległość od nadajników (Łódź lub Częstochowa) i gęstą zabudowę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!