Witam,
wiem, że zima odkryła serowe dziury na ulicach, słyszałam że ulica Dmoswkiego miała być remontowana na odcinku do obwodnicy, potem znów gdzieś słyszałam, że jednak nie -bo pieniądze się rozeszły, błagam wręcz o interwencję. tą ulicą nie da się jechać, od pętli do prawie końca dmowskiego - nie dość że potok spływa od Górniczej, to jak się dobrze trafi ulica dwukierunkowa - jadąc w jedną stronę za 3 samochodami staje się trzypasmową drogą, gdyż auta jeżdżą slalomem wśród dziur i można by pomyśleć że człowiek widzi potrójnie jeden pas ruchu. Dziury są tak wielkie i tak bardzo rozłożone koło siebie, że nie ma jak przejechać niż przez ostrą krawędź dziury. pomijam fakt że "asfaltowe" kamienie obtłukują samochody i szyby. a przecież w ubiegłym roku ta droga była naprawiana..
nie ma co ubolewać na tą ulicą, zima jeszcze się nie skończyła, i wiele dziur się jeszcze pokaże, ja tej zimy jeżdżę za to wolniej
Nie nie zapomniał tylko, że został zaślepiony Łódzką i kawałeczkiem Wojska Polskiego :D
Orientuje się ktoś po ile stoją dobre auta terenowe ?
Jak rozwalę zawieszenie: wahacz tuleje i lub amor jadąc wolno 10 razy przez ten odcinek ulicy (bo w końcu jest ona przejezdna nie ma zakazu wjazdu) to miasto odda mi kasę za naprawę auta ?
tak to jest jak płaci sie firma typu "Peuk" które za 3 krotnie mniejsze pieniadze wynajmuje inna firme i lataja dziury jakimis kamykami ktore przetrwaja do jesieni ..... kaski niema a drogi jeszcze bardziej dziurawe ... jadas sikorskiego poprostu strach patrzec. late na lacie dziura zakrywa
I jeszcze skan z "Tygodnika 7 Dni" z 8.08.2008 r.:
http://img443.imageshack.us/img443/1744/dmowskiego7dni20080808.jpg
A ciemny lud zapomniał o obietnicach Pobożnego.
Ale: "Można lepiej, bo kocham Piotrków."
Ostatnio tamtędy jechałem i jednym słowem tragedia, prawie sobie zawieszenie rozwaliłem, bo chcąc ominąć jedną dziurę wpada się w 3 inne. To nie droga a zwykłe klepisko...
Popiera i jeszcze ulice Roosvelta,Próchnika, Sikorskiego..itd A ja sie pytam na co płace podatki jak drogi wygladaja jak po wojnie.Druga kwestia to fuszerka jaka sie robi zamiast porzadnie zrobic droge to sie łata dziury i to zima żal.Proponuje załozyc sprawe sadowa rzadzacym za obecny stan dróg.Ps.paliwo juz prawie 5zł :(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!