Witam,
wiem, że zima odkryła serowe dziury na ulicach, słyszałam że ulica Dmoswkiego miała być remontowana na odcinku do obwodnicy, potem znów gdzieś słyszałam, że jednak nie -bo pieniądze się rozeszły, błagam wręcz o interwencję. tą ulicą nie da się jechać, od pętli do prawie końca dmowskiego - nie dość że potok spływa od Górniczej, to jak się dobrze trafi ulica dwukierunkowa - jadąc w jedną stronę za 3 samochodami staje się trzypasmową drogą, gdyż auta jeżdżą slalomem wśród dziur i można by pomyśleć że człowiek widzi potrójnie jeden pas ruchu. Dziury są tak wielkie i tak bardzo rozłożone koło siebie, że nie ma jak przejechać niż przez ostrą krawędź dziury. pomijam fakt że "asfaltowe" kamienie obtłukują samochody i szyby. a przecież w ubiegłym roku ta droga była naprawiana..
Popiera i jeszcze ulice Roosvelta,Próchnika, Sikorskiego..itd A ja sie pytam na co płace podatki jak drogi wygladaja jak po wojnie.Druga kwestia to fuszerka jaka sie robi zamiast porzadnie zrobic droge to sie łata dziury i to zima żal.Proponuje załozyc sprawe sadowa rzadzacym za obecny stan dróg.Ps.paliwo juz prawie 5zł :(
Ostatnio tamtędy jechałem i jednym słowem tragedia, prawie sobie zawieszenie rozwaliłem, bo chcąc ominąć jedną dziurę wpada się w 3 inne. To nie droga a zwykłe klepisko...
Ale: "Można lepiej, bo kocham Piotrków."
I jeszcze skan z "Tygodnika 7 Dni" z 8.08.2008 r.:
http://img443.imageshack.us/img443/1744/dmowskiego7dni20080808.jpg
A ciemny lud zapomniał o obietnicach Pobożnego.
tak to jest jak płaci sie firma typu "Peuk" które za 3 krotnie mniejsze pieniadze wynajmuje inna firme i lataja dziury jakimis kamykami ktore przetrwaja do jesieni ..... kaski niema a drogi jeszcze bardziej dziurawe ... jadas sikorskiego poprostu strach patrzec. late na lacie dziura zakrywa
Nie nie zapomniał tylko, że został zaślepiony Łódzką i kawałeczkiem Wojska Polskiego :D
Orientuje się ktoś po ile stoją dobre auta terenowe ?
Jak rozwalę zawieszenie: wahacz tuleje i lub amor jadąc wolno 10 razy przez ten odcinek ulicy (bo w końcu jest ona przejezdna nie ma zakazu wjazdu) to miasto odda mi kasę za naprawę auta ?
nie ma co ubolewać na tą ulicą, zima jeszcze się nie skończyła, i wiele dziur się jeszcze pokaże, ja tej zimy jeżdżę za to wolniej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!