metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Gres19.03.2015 13:54

Orientuje się ktoś ile może kosztować położenie gresy na balkonie ( 5-6 m2) ? Z czyich usług najlepiej skorzystać?

Gościnnie ~Gościnnie (Gość)19.03.2015 14:25

Chyba około 30-40zł za metr. Znajomy mi polecał jedną firmę z Piotrkowa, nie pamiętam nazwy wiem że robili na WIMie

cytat

konspect konspect08.05.2015 20:32

Położenie płytek gresowych na balkonie wiąże się z przygotowaniem podłoża (hydroizolacja), 30-40 zł za metr płytek przy ilości 5m2 - 200zł (4 dni może niepełne dniówki ale przyjechać trzeba, narzędzia przywieźć - 1. przygotowanie podłoża , hydroizolacja (musi przeschnąć) , 2. Kafelkowanie większości powierzchni 3. Dokafelkowanie( miejsc z których się trzeba było wycofać, docinki przy ścianach, cokoły) 4. Fugowanie, położenie sznura dylatacyjnego i wypełnienie uszczelniaczem poliuretanowym wewnętrznych naroży i przy okapie
Liczenie płytek w sensie cena za metr razy metry to nieopłacalne dla żadnej firmy i nikt porządnie tego nie zrobi (chyba że domorosły fachowiec złota rączka i za rok , dwa- wszystko odparzy pod warunkiem, że w ogóle estetycznie wykona i nie zniszczy materiału. Rozsądna cena za porządne , fachowe wykonanie balkonu 5-6 m2 z pisemną 5 letnią gwarancją to około 500-600zł kompleksowo- czyli na gotowo z etapami , które opisałem. Do tego materiał: klej klasy C2S1 najlepiej rozpływny np. Atlas PlusMega, hydroizolacja dwuskładnikowa np. Atlas Woder Duo, taśma Hydroband, uszczelniacz Poliuretanowy (NIE SILICON !!!- chyba że wymiana co 2 lata), sznur dylatacyjny 6 mm, fuga cementowa (nigdy NIE Epoksydowa!!!- nie nadaje się). To tak pokrótce :) Pozdrawiam

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat