metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~Gres19.03.2015 13:54

Orientuje się ktoś ile może kosztować położenie gresy na balkonie ( 5-6 m2) ? Z czyich usług najlepiej skorzystać?

konspect konspect08.05.2015 20:32

Położenie płytek gresowych na balkonie wiąże się z przygotowaniem podłoża (hydroizolacja), 30-40 zł za metr płytek przy ilości 5m2 - 200zł (4 dni może niepełne dniówki ale przyjechać trzeba, narzędzia przywieźć - 1. przygotowanie podłoża , hydroizolacja (musi przeschnąć) , 2. Kafelkowanie większości powierzchni 3. Dokafelkowanie( miejsc z których się trzeba było wycofać, docinki przy ścianach, cokoły) 4. Fugowanie, położenie sznura dylatacyjnego i wypełnienie uszczelniaczem poliuretanowym wewnętrznych naroży i przy okapie
Liczenie płytek w sensie cena za metr razy metry to nieopłacalne dla żadnej firmy i nikt porządnie tego nie zrobi (chyba że domorosły fachowiec złota rączka i za rok , dwa- wszystko odparzy pod warunkiem, że w ogóle estetycznie wykona i nie zniszczy materiału. Rozsądna cena za porządne , fachowe wykonanie balkonu 5-6 m2 z pisemną 5 letnią gwarancją to około 500-600zł kompleksowo- czyli na gotowo z etapami , które opisałem. Do tego materiał: klej klasy C2S1 najlepiej rozpływny np. Atlas PlusMega, hydroizolacja dwuskładnikowa np. Atlas Woder Duo, taśma Hydroband, uszczelniacz Poliuretanowy (NIE SILICON !!!- chyba że wymiana co 2 lata), sznur dylatacyjny 6 mm, fuga cementowa (nigdy NIE Epoksydowa!!!- nie nadaje się). To tak pokrótce :) Pozdrawiam

cytat

Gościnnie ~Gościnnie (Gość)19.03.2015 14:25

Chyba około 30-40zł za metr. Znajomy mi polecał jedną firmę z Piotrkowa, nie pamiętam nazwy wiem że robili na WIMie

cytat

reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat