Producenci programu na oficjalnej stronie www.hellskitchen.pl tak przedstawiają sylwetki uczestników.
Karolina Sadura
Z kuchnią związana jest zawodowo. Pracuje jako kucharz w jednej z sieciowych restauracji. Miłość do gotowania zaszczepił w niej ukochany dziadek. Jej anielski wygląd to tylko pozory... Potrafi zacięcie walczyć o swoje.
Jest szczera, czasem aż do bólu. Marzy o tym, żeby wygrać „Hell's Kitchen” i otworzyć własną restaurację kierowaną do dzieci i młodzieży. Prywatnie żona i mama dwójki dzieci. Uczestnicy mówią na nią „Atomówka”.
Jakub Wolski
Od dwóch lat prowadzi własne bistro w Piotrkowie Trybunalskim, gdzie codziennie rano wypieka chleb na zakwasie według przepisu jego mamy. Wcześniej przez 10 lat pracował w gastronomii, prowadząc m.in. hotel, restauracje i firmy cateringowe. W swoim życiorysie ma również pracę na ogromnych statkach pasażerskich.
Do programu przyszedł przede wszystkim po to, aby nabrać doświadczenia oraz zdobyć wiedzę kulinarną, której – jak sam mówi – wciąż mu brakuje. Jest bardzo energiczny, choć na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie osoby niezwykle spokojnej i zdystansowanej.
Jest mężem i ojcem dwójki cudownych dzieci. W programie otrzymał pseudonim „Sowa”.
Tym razem, zamiast Wojciecha Modesta Amaro, piekielną kuchnią będzie zarządzać Michał Bryś.
Dodajmy, że w najbliższy poniedziałek o 9:30 Jakub Wolski będzie gościem programu "O tym się mówi" na antenie Strefy FM. Pierwszy odcinek "Hell's Kitchen" w telewizji zostanie wyemitowany 6 września o 20:05 na antenie Polsatu.