- Dzisiaj zaczynamy pilotażowy program, którego jestem autorem. Ma on na celu pokazanie młodzieży różnicy pomiędzy tym, co widzą na co dzień, czego uczą się na co dzień, a rzeczywistością i pewnymi standardami, które panują na całym świecie – mówił Wronka. - Chciałbym, aby takich spotkań było więcej, aby program rozprzestrzenił się na skalę wojewódzką bądź też ogólnopolską. Nie jest to jednak zależne tylko ode mnie. W ten pierwszy – pilotażowy program włożyłem bardzo dużo pracy.
Szef kuchni, choć ma tylko 26 lat, ma już sporo sukcesów na swoim koncie. Rafał Wronka pochodzi z Piotrkowa, tutaj też chodził do szkoły. W rodzinnym mieście rozpoczęła się jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem i gastronomią, po czym wyjechał do Irlandii, tam pracował kilka lat w 4- i 5-gwiazdkowych hotelach. Odbył także praktykę w jednym z norweskich hoteli. Od 2 lat jest „executive chef” w jednej z dużych sieci restauracji w Londynie. W 2013 roku po raz pierwszy pojawił się w przewodniku “Michelin “ z prestiżowym wyróżnieniem” 3 sztućców”. W 2014 roku dostał wyróżnienie „4 kompletów sztućców” jako jeden z najmłodszych polskich szefów kuchni.