- jak to się ma do płacy minimalnej, która od 1.01.2009 wynosi 1276 zł brutto?
Zarobek brutto osoby prowadzącej działalność na własny rachunek po opłaceniu czynszu za lokal, energii i innych opłat oraz składek na ZUS wcale nie jest do pozazdroszczenia w stosunku do pracowników których praca zaczyna się o godz. 7 a kończy o 15 np. w urzędzie miasta czy gminy.
Jak mnie denerwują takie wyliczenia, zarobki wzięte z kosmosu, jednej osobie na sto się uda i może tyle zarobi, a reszta pracuje za marne grosze, zaraz pojawią się komentarze w stylu, że mam dwie lewe ręce. Napiszę, że mam wykształcenie wyższe techniczne, i nie zarabiam tyle co podano w tym artykule. A mój zarobek ZNACZNIE różni się od podanego w rankingu. P.S. Wcale się nie żale, po prostu piszę co o tym myślę.
Zdecydowana większość tych t.z.w. majstrów nie płaci żadnych podatków a fiskus nie ma ochoty ich ścigać bo też jest byle jak opłacany.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!